Mulatság

2024.02.11. 10:40

Jelmezes futók űzték el a telet Halason – galériával

Csetényi Élményparkból rajtoltak szombat délelőtt a jelmezekbe öltözött futók, a mezőnyt kerékpárosok vezették fel a városon keresztül. A négy kilométeres távra mintegy félszázan vállalkoztak, voltak, akik családostól futottak, a cél a kiinduló hely volt, ahol frissen sült farsangi fánkkal meleg teával és forralt borral várták a befutókat.

Pozsgai Ákos

Mintegy ötvenen futottak Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A farsangi télűző futás közös zenés bemelegítéssel kezdődött a kiskunmajsai gepárdok unikornisba öltözött jelmezeseinek vezetésével, majd a Csetényi Élménypark kilátója mellől rajtolt a mezőny a Kiskunhalasi Atlétikai Club sportolói és a Halasi Bringabarát Klub kerékpárosainak a felvezetésével.

Amíg a futók rótták a kilométereket a város utcáin, addig önkéntesek hada sürgölődött, készítették elő a farsangi fánkhoz való alapanyagot, mire az első futók célba értek, a lekvárral és porcukorral ízesített fánkok első adagja ki is sült. A finom farsangi csemege mellé meleg teát és forralt bort kínáltak a szervező, Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai.

A park közepén hatalmas máglyarakást állítottak fel a szervezők, az időközben feltámadt erős szél miatt azonban biztonsági okokból lefújták az idei kiszebáb-égetést, volt viszont közös tánc az Így tedd rá! halasi csoportjának közreműködésével, a résztvevők moldvai táncokat tanulhattak. A Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével pedig kézműves foglalkozás várta a gyerekeket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában