Fellépés

2024.02.11. 11:57

Állatkerti séta színesítette a szentkirályi táncosok bálját – galériával

Pontosan harminc évvel ezelőtt volt az első szentkirályi táncosok bálja. Azóta egy év kivételével, amikor a koronavírus-járvány miatt elmaradt, minden évben megrendezték a település legnagyobb táncos összejövetelét.

Szentirmay Tamás

Különböző állatok bőrébe bújtak a táncosok

Fotó: Szentirmay Tamás

A Szentkirályi Tánccsoport tagjai Takácsné Kiss Márta vezetésével harminc évvel ezelőtt tartották az első báljukat. Azzal a céllal, hogy a báli bevételből fellépő ruhákat, eszközöket vásároljanak.  

Kezdetben a művelődési ház nagytermében tartották a báljukat, de azt kinőtték, így már évek óta a tornacsarnok ad helyet a rendezvénynek. Ezúttal is szinte telt ház volt a farsangi batyus báljukon. A szervezetést az elmúlt évhez hasonlóan az ifjúsági tánccsoport tagjai, Oláh Dávid és Szabó Zsuzsanna vezetésével vállalták fel, akik nagy lelkesedéssel készültek a jeles napra, hogy mindenki jól szórakozzon.

Takácsné Kiss Márta köszöntötte azokat a fiatalokat, akik hosszú éveken át lelkesen részt vettek a tánccsoport életében. Vannak olyan táncosaik, akik már több mint tizenöt éve táncolnak az ifjúsági tánccsoportban. És vannak olyanok is, akik ebben az évben jubiláltak. 

Öt éve ennek a csoportnak a tagja Szabó Zsuzsanna. A tízéves jubilálók pedig Oláh Dávid, Szabó Ágnes, Kirsner Máté és Kokavai Nikolett. Természetesen ők csak az ifjúsági tánccsoportban vannak ennyi ideje, de valamennyien már óvodás koruk óta táncolnak. Őket egy kupával ajándékozta meg Takácsné Kiss Márta. 

Ebben az évben a szentkirályi bálon állatkerti sétára invitálták a vendégeket, ahol különlegesebbnél különlegesebb állatokat láthattak a jelenlévők, melyben a tánccsoport tagjai aktívan vettek részt. Lehet látni hattyúkat keringőzni, pingvineket táncolni. Betekintést kaphattak a vadmacskák életébe, repkedtek a pillangók, ugrándoztak a nyuszik, és egy bikaviadalon is részt vehettek a jelenlévők. A bemutató végén Madagaszkár állatvilágát ismerhették meg, természetesen táncos formában.

A táncosok bemutatkozása után átadták a parkettet a bálozóknak, ahol a zenét a Römi duó szolgáltatta. A sztárvendég László Attila volt, aki 15 évesen megnyerte a 2011-es Csillag születik tehetségkutató versenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában