Programok

2024.02.07. 19:30

A Jakabszállási Népfőiskolai sorozatban bemutatkozik az új plébános

Újabb két előadással folytatódik a Jakabszállási Népfőiskola előadás-sorozata. Szó lesz a gyógynövényekről, a tavaszi kerti munkákról és bemutatkozik Kaló Krisztián, a település új római katolikus plébánosa. A programok ingyenesek.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Február 14-én, szerdán 17 órakor lesz az első előadás a polgármesteri hivatal tanácstermében. Mire jók a gyógynövények? címmel dr. Csupor Dezső, a Szegedi Tudományegyetem Tanszékvezető egyetemi tanára tartja meg előadását. A helyszínen a Pirulakalauz és Gyógynövények a gyógyászatban című könyv megvásárolható. 

Február 20-án, kedden 17 óra újra várják az érdeklődőket a hivatal tanácsterébe. A népfőiskolai sorozat keretében a fontos tavaszi kerti munkákról esik szó a kertben, a kertészetben, például a metszésről, tavaszi magok beszerzéséről, gyümölcsfák beszerzéséről, ültetéséről, valamint az aktuális tápanyag ellátási kérdésekről, törzstisztításról, permetezésről. Előadó: Tánczos László, a jakabszállási Jeli 2000 Kft. ügyvezetője és Tarjányi Ferenc, a Nedel Market Kft. szakmai irányítója.  

Az előadás második részében, várhatóan 18 óra körül a közönség találkozhat Kaló Krisztiánnal, a település új római katolikus plébánosával.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában