Tompai Polgárőr Egyesület

2024.02.02. 09:00

A fa behordásában segédkeznek a tompai polgárőrök

A Tompai Polgárőr Egyesület jelentős szerepet vállal az illegális a migráció elleni küzdelemben a déli határszakaszon. A téli hónapokban, a határvédelmi szolgálat mellett nagy hangsúlyt fektet az egyesület a külterületeken élő, és kiemelten idős emberek megsegítésére. Ezekben a napokban főleg a fa behordásában segédkeztek a tompai polgárőrök – tájékoztatott Vezdán János egyesületi elnök.

Horváth Péter

Forrás: Tompai Polgárőr Egyesület

Nem újdonság a polgárőrség karitatív szerepvállalása. Elég csak a COVID járvány idején játszott szerepére gondolni, amikor vármegye-, sőt országszerte segédkeztek a polgárőrök a gyógyszerek kiváltásában, a nehéz helyzetben lévőknek a bevásárlásban, az oltópontokra való szállításban, illetve az oltási pontokon segítették az orvosok, nővérek munkáját.

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke arról tájékoztatott a Határvédelmi Tagozat szombati elnökségi ülésén, hogy a polgárőrség idei kiemelt feladata a külterületeken élők biztonságának javítása, és egyéb segítése, valamint a külterületi illegális hulladéklerakatok felszámolásában való segédkezés. A téli hónapokban pedig különös figyelmet fordítanak a polgárőrök arra, hogy a tanyás térségben élőknél füstöl-e a kémény, vagyis tudnak-e fűteni az ott élők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában