Baon podcast

2024.01.23. 12:41

Táncház és nemzetközi futás is lesz a héten Kecskeméten – podcast

Január utolsó hete sem maradhat színes programok nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttük őket.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Széchenyi István Közösségi Házba hagyományteremtő szándékkal ingyenes táncházba invitálják az összes korosztályból a táncolni vágyókat és az érdeklődőket. Tánctudás nem szükséges, csak lelkesedés! A táncház keretein belül lehetőség lesz megismerkedni moldvai táncokkal, gyimesi és felcsíki körrel, valamint aprótáncokkal. Lesz énektanítás, ami megteremti a hangulatot. Hangszeres bemutató, kipróbálási lehetőséggel. Terveik szerint rendszeresen, jó idő esetén a szabadban is szeretnének együtt táncolni. A mulatság 16:00-kor kezdődik. 

A Közösségi kertépítés ABC-je címmel kedden 17:00-kor kertészeti előadássorozat indul a Katona József Könyvtárban, ahol Hegedűs Ágoston “Guszti bácsi” mesél majd a talajművelésről és a vetésforgóról. Az eseményen bemutatkoznak továbbá a széchenyivárosi közösségi kertek is. 

A Magyar Fotográfiai Múzeum szeretettel várja a művészet kedvelőit szerdán 17:00-kor a legújabb kiállításuk megnyitójára. Az eseményen Bäck Manci (1891–1989) fotográfiái című kiállításának megnyitójára kerül sor, ahol köszöntőt mond Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója, a kiállítást pedig Prof. Dr. Gömör Béla nyitja meg. 

A Kék zónák és a hosszú élet titkairól is hallhatnak az érdeklődők, akik részt vesznek az Adventista főzőkör következő eseményén, január 25-én. A Kék Zóna arra az öt különleges régióra vonatkozik, ahol kifejezetten magas az idős, és ezzel együtt jó egészségnek örvendő emberek aránya. A kutatások eredményeit dr. Ősz-Farkas Ernő teológia tanár, gyógyszerész osztja meg a résztvevőkkel. Az ingyenes foglalkozás 17:00-kor kezdődik a Hunyadivárosi Közösségi Házban.

Idén 30 éves a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola, ennek apropóján pedig január 26-án pénteken, 17:00-kor kerekasztal beszélgetést tartanak a Katona József Könyvtárban. Az eseményen részt vesz Bruncsák András festőművész, Csörgő Tamás grafikusművész, Patkós László grafikusművész, Vass-Eysen Ervin építész és Kriskó János kulturális szakújságíró. 

A múlt évhez hasonlóan ismét a Széchenyiváros ad otthont a Yours Truly nemzetközi futásnak január 28-án. Előzetes regisztráció nem szükséges, a helyszínen lesz rá lehetőség reggel 8 órától. Ezen az eseményen mindenki saját kedve, ereje szerinti távokkal járulhat hozzá a kilométerek gyarapításához. A futók a Kecskeméti SzC Szent-Györgyi Albert Technikumtól indulnak majd. 

További részletek az alábbi felvételen:

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában