Ünnepi vadászat

2024.01.01. 20:59

Puskalövéssel búcsúztak az óévtől a tiszaalpári vadászok – galériával

Az év utolsó vadászatát szombaton tartotta az Alpári Tisza Vadásztársaság. Az eseményen mezei nyúlra és fácánkakasra lehetett lőni. Az évbúcsúztató eseményen harmincegy vadász, öt hajtó és tíz kutya vett részt.

Szentirmay Tamás

Az ünnepi vadászaton a négy hajtásból összesen harmincöt nyúl és huszonegy fácánkakas esett

Fotó: Szentirmay Tamás

A regisztráció után Szabó Zsolt hivatásos vadász mondta el, hogy merre és hol fognak vadászni, és mire kell majd vigyázni a hajtások során. Mivel december 31-e után mezei nyúlra már nem lehet lőni, így kihasználták az utolsó lehetőséget a vadászok. Olyan területeket választottak – bokros, gazos részek, valamint szőlőültetvények –, ahol a nyúl jól érzi magát. Mielőtt azonban megkezdték volna a vadászatot, a vadászháznál lévő kopjafa elé mentek, ahol Benkőné Novák Katalin vezetőségi tag az elhunyt vadásztársaikra emlékezve koszorút helyezett el a kopjafán. Ezt követően autókkal, főleg terepjárókkal mentek ki az előre kiválasztott területekre, amit U alakban felállva hajtották meg. Az U alak végén a leállók várták azt, hogy feléjük is repüljön vagy fusson a vad. Az első hajtás már mutatta, hogy lesz mit keresni és lőni. A négy hajtásból összesen harmincöt nyúl és huszonegy fácánkakas esett. Szabó Zsolt megköszönte mindenkinek a vadászatot, majd puskalövéssel búcsúztatták az óévet és köszöntötték az újat. Ezt követően a terítéken lévő nyulakat és fácánokat szétosztották a vadászaton részt vevők között. Ezzel azonban még nem ért véget az utolsó vadászat, mert Gulyás János vadásztársuk felajánlásaként finom ebéden is részt vehettek, ami nem volt más, mint húsleves, rántott szelet, sült hús és palacsinta. A vadászok boldog új évet kívánva búcsúztak el egymástól, bízva abban, hogy jövőre újra találkoznak. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában