DTkH

2024.01.04. 16:20

Januárban kétszer viszik el a kitett fenyőfákat

Január 8-án, hétfőn kezdi meg Kecskeméten, a fenyőfák elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási (DTkH) Nonprofit Kft. Nemcsak a megyeszékhelyen, de a környező kisebb településeken is a hónap folyamán kétszer szedik össze a fenyőfákat.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A hagyomány szerint Vízkeresztkor, azaz január 6-án szedik le legtöbbször a karácsonyfát a családok. Az idei fenyőfa-elszállítás időpontjai is zömében a Vízkereszt után vannak. 

A sort Kecskeméten hétfőn Hetényegyháza és környéke, Petőfiváros, Úrihegy és Katonatelep indítja. A zöld járatok célzottan csak a ház elé kihelyezett fenyőfákat szállítják el. A fákat díszek nélkül kell kihelyezni. A részletes menetrend megtalálható a dtkh.hu oldalon, településekre lebontva.

Január 8.,22.: Belsőnyír (hetényegyházi út felől), Hetényegyháza, Külsőnyír, Petőfiváros, Úrihegy, Katonatelep.

Január 9.,23.: Alsószéktó, Belsőnyír (Ladánybenei út felől), Belváros, Máriahegy, Máriaváros, Méntelek, Széchenyiváros, Szeleifalu, Talfája, Villanegyed.

Január 10., 24.: Árpádváros, Erzsébetváros, Kossuthváros, Rákócziváros, Kadafalva, Szarkás.

Január 11., 25.: Borbás, Halasi úti hobbik, Kisfái, Kósafalu, Matkó, Műkertváros, Rendőrfalu, Szent László város, Ürgés.

Január 12., 26.: Bethlenváros, Hunyadiváros, Vacsiköz. 

Megnéztünk néhány Kecskemét közeli kistelepülést is. 

Helvécián január 12., 26., Jakabszálláson és Városföldön január 11., 25. az időpont. Ballószögön viszont már e hét csütörtökön megkezdték az elszállítást, január 4. mellett még 18-án viszik el. Ágasegyházán január 5-én és 19-én.

 

 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában