Összefoglaló

2024.01.29. 14:26

Ítélet a bűnszervezet vezetőjéről és a ZF új kecskeméti gyára is sok olvasót érdekelt

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 4. héten.

Baon.hu

Világszínvonalú gyárat épít Kecskeméten a német ZF

Fotó: Bús Csaba

A ZF globálisan meghatározó technológiai cégcsoport, mely mobilitási rendszereket gyárt személyautókhoz, teherautókhoz és ipari technológiákhoz. Magyarországon a német vállalat nemrégiben stratégiailag fontos megrendeléseket nyert. Az egyik ilyen együttműködés a Mercedessel jött létre Kecskeméten, ahol a gyártás üteméhez illeszkedően első és hátsó tengelyek összeszerelését és azonnali beszállítását végzi. A ZF Kecskeméten és Debrecenben épít gyárat mint a Mercedes és a BMW beszállítója. A kecskeméti egység a Mercedes-gyár közelében épül. A két, szinte azonos volumenű beruházás összesen 24 milliárd forint értékű, ehhez az állam 2,4 milliárd támogatással járult hozzá.

A Kecskeméti Törvényszék ítéletet hirdetett annak a 29 vádlottnak az ügyében, akikkel szemben költségvetési csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A 3. héten is megnéztük, mely cikkekre kattintottak olvasóink a legtöbbet, ez a hírösszefoglalónk is sokakat érdekelt.

Mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak, a Bajai Halfőző Fesztivál idei szervezője változást akar bevezetni a közel három évtizedes népünnepély megrendezésében, fizetőssé teszik a rendezvényt, a Petőfi-szigetre csak belépő megvásárlásával lehet majd lejutni. A Bajai Halászléfőző Fesztivál szervezése 2019 előtt a Baja Marketing Kft. feladata volt. Bócsa Barnabást, a cég egykori igazgatóját kérdeztük a szervezés részleteiről. Mint mondta, minden éveben nyereséggel tudták zárni a fesztivált.

Olvasóinkat a Petőfi Népe január 25-ei számában megjelent halasi anyakönyvi hírek is érdekelték.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában