Bács-Kiskun

2024.01.06. 15:32

A paksi atomerőmű 30 kilométeres körzetében élőket kérdezik

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány kérdőíves lakossági felmérést végez a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében élők körében. A közvélemény-kutatás célja felmérni, miként értékeli a lakosság az atomenergia és más energiaforrások szerepét. Feltárni, hogyan viszonyul a lakosság a környezetében fekvő atomerőműhöz, illetve felmérni az atomenergiával kapcsolatos ismereteket. A felmérés szerdán kezdődött és január 31-ig tart.

Tapodi Kálmán

Forrás: atomeromu.mvm.hu

A kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében fekvő települések lakosait, kérve segítségüket a válaszadásra. A válaszadás önkéntes és anonim, a kitöltő személye nem beazonosítható. A személyes lekérdezés nagy előnye, hogy az instruktor tud segíteni az esetlegesen nem világos kérdések értelmezésében. 

A 28 kérdésből álló űrlap kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe. A felmérés során nagy hangsúlyt fektetnek a reprezentativitásra, így a nagyobb településeken kívül, mint Szekszárd, Paks, Kalocsa, Kiskőrös, a kisebb településekre is ellátogatnak a kérdezőbiztosok.

Mint az érintett  településekre eljuttatott levélben Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató és Iványi Krisztina kommunikációs főszakértő írták: „Nagyon fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket, hiszen minél magasabb a résztvevők aránya, a végeredmény is annál hitelesebb lesz. Kérjük, ha kérdezőbiztosok felkeresik Önt otthonában, segítse a munkájukat és zsánjon időt a kérdőív kitöltésére.”

A felmérésben érintett települések: Akasztó, Bátya, Bogyiszló, Bölcske, Császártöltés, Dunaföldvár, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dunaszentgyörgy, Dusnok, Fadd, Fajsz, Foktő, Gérderlak, Gerjen, Györköny, Hajós, Harta, Kalocsa, Kecel, Kiskőrös, Madocsa, Nagydorog, Németkér, Ordas, Paks, Pálfa, Pusztahencse, Solt, Szakmár, Szedres, Szekszárd, Tengelivóc, Tolna, Uszód.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában