Verseny

2024.01.31. 16:50

A munka mellett tanuló egészségügyi dolgozók is összemérhették gyakorlati tudásukat Halason – galériával

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara második alkalommal hirdette meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyét.

Pozsgai Ákos

A munka mellett alap ápolói végzettséget szerző tanulók gyakorlati versenye zajlott szerda délelőtt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

Fotó: Pozsgai Ákos

A nappali tagozaton tanuló diákok keddi kecskeméti versenye után a munka mellett alap ápolói végzettséget szerző tanulók gyakorlati versenye zajlott szerda délelőtt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

A versenyzők valamennyien munka mellett tanulnak és szerzik meg az alap ápolási, gondozási és elsősegélynyújtási alapismereteket, többségük jelenleg is a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozik, a megszerzett szakmai végzettségük után hosszú távon számítanak munkaadóik rájuk. A vármegyei döntőbe hat versenyző jutott be, akik alap ápolási ismeretekből tettek tanúságot az eddig megszerzett tudásukról a halasi kórházban rendezett gyakorlati versenyen a versenybizottság előtt.

– Minden helyzetben elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció az egészségügyi szakember részéről, fontos, hogy beszéljenek a beteggel, a hozzátartozóval, akik kapják meg azt a tájékoztatást, ismeretet, amitől megnyugszanak és együttműködővé válnak, mert tudják, hogy mi fog történni – emelte ki Dittmayer Péter, a versenybizottság tagja, a kiskunhalasi kórház ápolási igazgatója.

– A verseny fő célja, hogy a szakképzésben részt vevő hallgatóknak, kifejezetten, akik munka mellett tanulnak, illetve vállalják, hogy továbbképzik magukat, egy szakmai versenyen megmérettessék azt a tudást, amit ők a képzés időszaka alatt elsajátítanak elméletben és gyakorlatban. Ez azért jó, mert a megszerzett tudást kvázi éles helyzetben tudják bizonyítani, amikor a tudás mellett a személyes rátermettség, a helyzet- és problémamegoldó képességük is előtérbe kerül – hangsúlyozta Kovács Viktorné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun vármegyei oktatási bizottságának elnöke.

Az országos döntőbe Trsztyinkiné Kalmár Erzsébet (Tázlár) és Valani Kitti (Kunfehértó) jutott be.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában