Szakmai találkozó

2024.01.27. 10:04

A generációk közötti szakadék áthidalásán dolgoznak Kecskeméten

Szakmai találkozót tartottak pénteken Kecskeméten a Tankerületi Központban, ahol az Egy iskola – egy nyugdíjasklub program eredményeiről számoltak be az intézmények és a nyugdíjas közösségek képviselői.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A kötetlen hangulatú rendezvény elsődleges célja a tapasztalatcsere és a jövőbeni tervek megosztása volt. Az eszmecsere a Kecskeméti Tankerületi Központ, a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség klubjai és a város valamennyi intézménye között barátságos hangulatban telt. 

 –Szerintem az az igazán hatékony, amikor idősebbek, és fiatalok jól együtt tudnak működni – foglalta össze tömören a program célját Kormányosné Makai Eszter, a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke.

A kecskeméti intézmények, általános iskolák gyakran szerveznek közös programot a nyugdíjas közösséggel, viszont Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vezetője szerint az együttműködés leghatékonyabb módja az, ha írásos megállapodás is születik a két fél között. A megállapodás célja, hogy a tanév kezdetén már kapjanak az intézmények egy átfogó képet a programokról, így szervezetebben működhet a közös munka.  

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Lánchíd Iskola például szerevezett már közös jótékonysági mézeskalácssütést, ahol a HírösNagyik tapasztalata és megbízható receptjei segítették a nyolcadik osztályosok sütögetését, de ebben a tanévben új projektbe is belekezdtek: havonta-kéthavonta tematikus napot szeretnének tartani szombatonként az iskolában. 

Az intézmények közül beszámolt továbbá a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Kertvárosi Általános Iskola, de a Corvin Mátyás Általános Iskola sem maradt ki a sorból. Pászti András, a Corvin Iskola igazgatóhelyettese megosztotta különleges hagyományukat a közönséggel, miszerint minden évben, anyák napja alkalmából készülnek mamák napi műsorral is a nyugdíjas közösség számára, de a kedves gesztus kölcsönös, ugyanis minden tanév utolsó napján a nagyik több mint 1200 palacsintát visznek a diákoknak. Ez csak egy példa volt a számos közös program közül, amivel a két generációt közelebb tudják hozni egymáshoz.  

A rendezvényen megjelentek új ötletekkel gazdagodhattak, melyek megvalósítására buzdította az intézmények és a nyugdíjas klubok képviselőit Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában