Gyertyagyújtás

2023.12.10. 19:12

Újra összegyűltek az adventi koszorú köré a nyárlőrinciek – galériával

A hagyományoknak megfelelően az óvoda előtti parkban állítják fel minden évben Nyárlőrincen a község adventi koszorúját, melyen a második gyertyát gyújtották meg vasárnap.

Szentirmay Tamás

Kókai Géza református tiszteletes gyújtotta meg a remény gyertyáját

Fotó: Szentirmay Tamás

Folyamatosan érkeztek a kisgyerekes családok, felnőttek és idősebbek, hogy részt vegyenek a második adventi gyertya meggyújtásán. Varga Imre szervező köszöntötte a jelenlévőket, majd Marsa Lázár általános iskolás olvasott fel egy novellát. Szinte nincs olyan év, hogy az óvónők karácsonyi énekekkel ne szórakoztassák a jelenlévőket. Ez most is így történt. 

A második gyertya meggyújtása előtt Kókai Géza református tiszteletes lépett a mikrofon elé, aki elmesélte a négy gyertya történetét. Amint azt elmondta, ha a remény gyertyája ég, akkor még nincs veszve semmi, akkor még van jövőnk. Ezen gondolatok jegyében gyújtotta meg a második gyertyát az adventi koszorún. 

A nyugdíjas klub tagjai minden adventi vasárnap készülnek valamivel. Ezúttal mézeskalácsokat készítettek, amivel megkínálták a jelenlévőket. Természetesen nem maradt el a meleg tea és a forralt bor sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában