Ünnepélyes átadó

2023.12.12. 19:17

Tizenkét új nevelőszülőt köszöntött az ÁGOTA Közösség

Tovább bővült a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun vármegyei nevelőszülői hálózata, hiszen tizenkét segítő szándékú ember végezte el nemrégiben a nevelőszülővé váláshoz szükséges képzést. Ők Kiskunmajsán, egy ünnepélyes átadón vették át tanúsítványukat.

Gulyás Sándor

Tizenkét új nevelőszülővel gazdagodott az ÁGOTA Közösség

Fotó: Gémes Sándor

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára a nevelőszülői ellátás a lehető legjobb alternatíva. A vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek ugyanis így esélyt kapnak arra, hogy egy természetes, befogadó és szeretetteljes családi közegben éljenek, amíg helyzetük hosszú távon nem rendeződik.  

Jelenleg közel 23000 gyermek nevelkedik állami gondoskodásban Magyarországon, és sokan közülük még mindig várnak azokra a jó emberekre, akik készek bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató ezért országszerte keresi az új nevelőszülőket, akik vállalják, hogy az ÁGOTA Alapítvány közreműködésével döntéselőkészítő és nevelőszülői képzésen vesznek részt. 
Az ÁGOTA Közösség legutóbb Bács-Kiskun vármegyében, Kiskunmajsán köszöntött új nevelőszülőket. A 35 éves, Vaskúton élő Gergity Tamásné édesanyja példáját követve választotta ezt a nemes hivatást. 

Fotó: Gémes Sándor

– Édesanyám már két évtizede nevelőszülő. Láttam, hogy milyen elhivatottan végzi ezt a feladatot. Már gyermekkoromban megérett bennem is az elhatározás: segíteni szeretnék olyan gyermekeken, akik valamiért sajnos nem a saját családjukban nevelkednek. Minden fiatal megérdemli, hogy teljes, szeretetteljes családban nőjön fel – mondta el Gergity Tamásné.

A harminckét éves Nemesné Béda Csilla férjével együtt már nagyon várják, hogy gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat fogadhassanak otthonukba. Ismeretségi körükben többen is nevelőszülők, innen jött a motiváció, hogy ők is segítő kezet nyújtsanak.

– Nagyon szeretem a gyermekeket, 3 saját gyerkőcöt nevelünk és úton van a negyedik. A jövőben hozzánk kerülő fiataloknak talán könnyebb lesz, hogy lesznek testvéreik, még ha nem is vér szerintiek – emelte ki az anyuka.
A tanúsítványátadón Török Zoltánné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója sok sikert és boldogságot kívánt az új nevelőszülőknek.

– Örülök, hogy ilyen szép számmal letettétek a vizsgát. Remélem, hogy ezt a hivatást minél tovább tudjátok majd folytatni gyermekeink érdekében – fogalmazott a területi igazgató.

Kasa Krisztián, az ÁGOTA Alapítvány képzője elmondta, jó volt látni a résztvevőkön a segíteni akarást, és a gyermekek iránti szeretetet. 
– Egy jó hangulatú, összetartó csapat gyűlt össze ezen a képzésen. Külön öröm, hogy most itt Bács-Kiskun vármegyében sok fiatal felnőtt vehette át tanúsítványát – emelte ki Kasa Krisztián. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában