Géderlak

2023.12.26. 18:58

Óévbúcsúztató traktoros felvonulást tartanak a Duna mentén

Idén december 29-én rendezik meg a Géderlakról induló II. Dunamenti óévbúcsúztató traktoros felvonulást, amelyre a gazdák eddig a vármegyéből és a kalocsai járásból 100-nál is több ünnepi díszekbe, fényekbe öltöztetett traktor részvételét jelezték.

Zsiga Ferenc

Illusztráció

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

A felvonulás útvonalát akár maratoninak is nevezhetjük, hiszen a mezőgazdasági járművekkel több mint 30 kilométeres kört tesznek meg. A traktorosok december 29-én 14:00-15:00 óráig a géderlaki futballpálya mellett, a Leták Kft. telephelye mögötti legelőn gyülekeznek, majd rendőri felvezetés és valamennyi településen polgárőri biztosítás mellett, 15:30 órakor északi irányba, a Duna mentén indul el a menet. Az útvonal Géderlak–Ordas–Dunapataj–Szelíd–Újtelek–Szakmár–Negyvenszállás–Kalocsa– az ipari Park felé Foktő–Uszód–Dunaszentbenedek–Géderlak lesz, a traktorok az indulási helyre érkeznek vissza.

Posztobányi Sándor és Nemes Gergő főszervezők elmondták: míg tavaly, ugyanezen a 30 kilométeres útvonalon megrendezett traktoros felvonuláson 41 traktor vett részt, most december 22-ig 101 traktoros jelezte a részvételét.

A géderlaki legelőn gyülekező, szépen és kreatívan feldíszített, ünnepi fényekbe öltöztetett traktorokról még az indulás előtt drónfelvétel készül, majd csak azt követően indul a vélhetően egy-másfél kilométeres felvonulás. A rendőrség a felvezetést biztosítja, az érintett települések polgárőrei pedig Südi István, az uszódi polgárőrök vezetője szervezése és irányítása mellett biztosítják az átvonulást az egyes községeken, beleértve a nagyobb útkereszteződéseket.

Még nem született meg a végleges döntés, de várhatóan a tavalyihoz hasonlóan idén is jutalmat kap a legidősebb és a legszebben feldíszített traktor vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában