Zene

2023.12.23. 19:27

Karácsonyi koncertet tartott a Mithras Pedagógus Kórus Tataházán – galériával

Szombaton este – a negyedik adventi gyertya gyújtásához kapcsolódóan – karácsonyi hangversenyt tartottak a római katolikus Szent Márton templomban.

Juhász Jenő

Tataházán lépett fel a Mithras Pedagógus Kórus szombaton

Fotó: Juhász Jenő

Az érdeklődők ezúttal a jánoshalmi Mithras Pedagógus Kórus színvonalas előadásával ismerkedhettek meg. Közreműködtek: Juhászné Zelei Judit és Kovács Andrea zongorán, László Blanka gordonkán, Lukács Adrienn oboán és Szente Alfonz tubán. Az énekkart Karsai Péter vezényelte.

A Mithras Pedagógus Kórus 2011-ben alakult női karként Karsai Péter karnagy vezetésével, céljuk a jánoshalmi kóruskultúra hagyományainak folytatása. A Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület tagozataként működik jelenleg is. Számos fellépésük volt Jánoshalmán és az ország különböző pontjain. Külföldi koncerteket és koncertkörutakat is szerveztek magyarlakta vidékekre (Erdély, Vajdaság, Csallóköz), melynek célja a határon túli magyarokkal való kapcsolat ápolása. 2014-ben a Kiskunhalason megrendezésre kerülő Éneklő Magyarország című hangversenyen a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége a Mithras Pedagógus Nőikart a nőikarok kategóriában gálakórus minősítéssel díjazta. Jótékonysági koncertekkel igyekeznek segíteni a rászorulókon – olvasható az internetes bemutatkozásukon.

A koncert után a Tataháza Községi Önkormányzat és a Tataházáért Alapítvány közös szervezésében egy kis vendéglátással is kedveskedtek a résztvevőknek.

Az adventi időszakot egy fényekkel díszített traktoros felvonulással zárták a szervezők. A tataházi és mátételeki gazdák mindkét település fontosabb útjait körbejárták, s ezzel is emelték az adventi ünnep fényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában