Esemény

2023.12.31. 16:24

Jótékonysági futást rendeztek az év utolsó napján Kiskunfélegyházán – galériával

Ez volt már a harminckettedik alkalommal, amikor a Jogging Plus Sportegyesület megrendezte hagyományos szilveszteri futóversenyét Kiskunfélegyházán december 31-én. Az esemény ezúttal is jótékonysági volt, mert a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák javára gyűjtöttek.

Szentirmay Tamás

A természetjárók gyalogolva tették meg a távot

Fotó: Szentirmay Tamás

A futás mottója: „Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!” Az indulók minden valószínűség szerint rekordot döntöttek, mert összesen 743-an neveztek a jótékonysági futásra. Közülük az első 600 előnevező, a rajzpályázat nyertesei által készített rajzok egyikével emblémázott ajándék pólót vehetett át. A rajt ezúttal is a városháza elől indult, pezsgő durranással, és a megtett táv után ugyan oda érkeztek vissza a futók. Először a 2018-ban és utána születettek rajtoltak, akiknek kétszáz métert kellett teljesíteniük, csak úgy, mint a 2016-2017-ben születetteknek. A 2014-2015-ben születetteknek 400 méter volt a táv. A 10-15 éveseknek már 1000 métert kellett futniuk. Maga a szilveszteri táv pedig 2200 méter volt, ahol bárki elindulhatott. A természetjárók gyalogolva tették meg a távot. A rajt előtt közös bemelegítésen vehettek részt a futás szerelmesei Dinnyés-Kis Zsuzsanna irányításával. Kategóriánként és nemenként az 1-3. helyezettek díjazásban részesültek.

A szilveszteri futamot a 83 éves Tabajdi József indította el, ahol a nőknél a győztes Varga Médea lett, második helyen végzett Szórád Hanna, harmadikon pedig Fodor Zita. A férfiaknál a Trungel-Nagy testvérek közül Zalán ért előbb a célba megelőzve Kolost, harmadik helyen pedig Magony László futott be. Minden résztvevőt a célban csokoládéval, keksszel, gyümölcsös joghurttal és kakaóval vártak a szervezők, de természetesen lehetett inni meleg teát, és a lekváros fánk sem maradt el.

A rajtszámok és a támogatói jegyek az eredményhirdetés után, a támogatók jóvoltából, tombola sorsoláson vettek részt, amelynek a fődíja egy MTB kerékpár volt. A nevezési díjakból és a felajánlásokból összejött pénzt, ami közel egymillió forint volt, kiskunfélegyházi óvodák fejlesztőeszközeinek bővítésére fogják fordítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában