Kecskemét

2023.12.27. 17:52

Jótékonyságból jelesre vizsgáztak a katedrás tanulók

Megmutatták a katedrás diákok, hogy jótékonyságból is élen járnak. Az ünnepek előtt három eseményen is örömet szereztek időseknek és gyerekeknek egyaránt.

Sebestyén Hajnalka

Karácsonyi műsort adtak a Pedagógus Nyugdíjas Klub év végi ünnepségén a diákok

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Technikum, Szakgimnázium tanulói a tanév során számos művészeti, szaktantárgyi és sportversenyen remekelnek. Az elmúlt napokban viszont egy másik oldalukat mutatták meg.

A katedrás diákok meghitt hangulatot teremtettek karácsonyi műsorukkal a Pedagógus Nyugdíjas Klub év végi ünnepségén. A 8. évfolyamról Matéz Hanna, Kovács Bianka, Kópis Orsolya, Illés Fruzsina, Varga Arnold, Németh Anna, a 9. évfolyamról Tóth-Pócs Panny, Urbán Adél, Virág László, Rab Zorka, Pulai Gergő, Jusztin Gréta, a 10. évfolyamról Kocsis Zsófi, Gödölei Fanny, Gálfy Jázmin, a 11. évfolyamról Szabó Szonja, Tóth Csenge, Vavrek Zoé, Mészáros Simon, Mészáros Lili, Magyar Bálint, Varga Szorenza, míg a 12. évfolyamról Garaczi Kristóf lépett fel a műsorban. A tanulókat felkészítette: Szilvási Ferenc és Márton Anikó pedagógusok.

A katedrás diákok idén a cipősdoboz karácsonyi jótékonysági akcióból is kivették részüket. Porkoláb Eszter tanárnő irányításával 26 darab ajándékcsomagot készítettek össze és továbbítottak a gyűjtőpontba. A legaktívabb a 10. m osztály volt, 8 dobozt töltöttek meg játékkal, édességgel. 

A hónap közepén pedig az iskola négy diákkal és nyolc alkotással járult hozzá a Kecskeméti TV által rendezett jótékonysági képvásár és kiállítás sikeréhez. Kiállított: Kopjár Katalin, Kurenkov Lili Natasa, Nagy Patrik és Tóth Nikolett. A fiatalok digitális grafikákat alkottak. 

A Katedra iskola ebben a hónapban egy újabb sportsikert is elkönyvelhetett. A B33 Kosárlabda Diákolimpia Bács-Kiskun vármegyei döntőjén 3. helyezett lett az általános iskolai leánycsapatuk: Bodnár Alíz, Kovács Bianka, Kovács Lilla, Kőtörő Maja. Az intézmény másik két csapattal indult a B33 Kosárlabda versenyen. A középiskolás lányok (Gyürki Zsófia, Kocsis Tirza, Kis Dóra Katalin), és a középiskolás fiúk (Bera Sándor, Nagy Kristóf, Nagy Zsolt) csapata is jól játszott. A versenyző csapatok szinte minden játékosa akadémista volt. Felkészítette a fiatalokat Bodnár István Aurél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában