Projektnap

2023.12.11. 20:47

Erasmus plus projekten dolgoznak a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban – galériával

Projektnapot tartottak a Kecskeméti Piarista Gimnáziumban, ahol a Clean, green future through STEM-sport clubs Erasmus plus álltközéppontban.

Orosz Fanni Flóra

Gaál József alpolgármester

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A projektről Mikulás Domonkos, az iskola igazgatója mesélt bővebben. Megtudhattuk, hogy több program is megvalósulhatott. Egy Erasmus+ nemzetközi együttműködési projekt jött létre, mely projektben hat országból vesznek részt iskolák. A program célja, hogy összegyűjtsék azokat a tényezőket, melyekkel motiválni tudják a diákságot a tudományban való aktív szabadidős tevékenységre.  

Mikulás Domonkos elárulta, hogy egyidejűleg több program fut egybe, többet között a Selye János Diáklaborhálózat program és az Öveges Diáklabor program. Céljuk a Természettudományok, Informatika, Műszaki és Matematikai tudományterületek (TIMM) népszerűsítése, korszerű eszközök és a kutatási lehetőségek megismertetése a diákokkal, gyakorlati megvalósítás, kísérletezés ösztönzése. A biológia, kémia, fizika, informatika, műszaki témaköröket magában foglaló tevékenységek tehetséggondozó műhelyekként túlmutatnak a tananyagokon, de segíthetik az emelt szintű érettségire, majd továbbtanulásra való felkészülést. 

Az igazgató kiemelte, hogy a legújabb fejlesztéseikhez tartozik, hogy a Diáklaborban kialakítottak egy videókonferenciás termet, hogy a fiatal tehetségek akár nemzetközileg is tudjanak közösen dolgozni, kutatni.  

A projektnapon az ipar, az önkormányzat, a szakképzés, a felsőoktatás, és a vállalkozások képviselői jelentek meg.  

Az önkormányzatot Gaál József alpolgármester képviselte, aki elárulta, hogy miért fontos a város számára, hogy az oktatási intézmények részt vegyenek ilyen típusú projektekben: 

“A pályaorientáció vagy a különböző szakmák választását megelőzi, hogy megismerkedjenek a gyerekek azoknak a tartalmával és szépségével, és ezt a folyamatot is nagyon jól tudja segíteni ez a fajta együttműködés.” – fogalmazott az alpolgármester 

A köszöntőket közös gondolkodás követte, ahol a különböző ágazatok képviselői mélyülhettek el a jövőbeni fejlesztések kiötlésében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában