Ünnep

2023.12.03. 13:25

Bácsalmáson is meggyújtották az adventi gyertyát – galériával

Harmadik alkalommal rendezték meg a műsorral és vendéglátással egybekötött adventi gyertyagyújtást a Fiedler Ház udvarán.

Juhász Jenő

Bácsalmáson is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját

Fotó: Juhász Jenő

A vasárnapi rendezvényen az óvodások adtak ünnepi műsort, majd ezt követően jelképesen meggyújtották az adventi koszorú gyertyáját. Szőke Mónika, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoportjának a vezetője köszöntötte a jelenlévőket és megemlékezett a karácsonyvárás időszakáról. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola német tagozatú tanulói magyar és német nyelvű karácsonyi énekekkel segítették az ünnepekre való hangolódást. A Kyra Dance Team Mazsorett és Gimnasztika pedig egy kis ízelítőt adott tevékenységükből. A közreműködőket mesekönyvvel, csokoládéval és ajándékkal jutalmazta a helyi máltai szervezet.

A déli órákban meleg étellel kedveskedtek a résztvevőknek, több mint száz adag babgulyás került kiosztásra. A kora délutáni órában jótékonysági sütivásárt is tartottak, melynek bevételét a bácsalmási óvodának ajánlották fel. A rendezvény ideje alatt a Bácsalmási Kulturális Egyesület meleg teával, forralt borral, bejglivel és mézes kaláccsal kínálta a vendégeket. A kissé szeles idő ellenére az összejövetelen megjelent kézművesek mindvégig kitartottak, portékájuk bemutatásával emelték a karácsonyi várakozás hangulatát.

A rendezvény házigazdái: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoport és Gondviselés Háza, Bácsalmási Kulturális Egyesület és a bácsalmási polgárőrség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában