Összefoglaló

2023.12.09. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kávékháza Kolbászol az első helyezést érte el az izsáki versenyen

Fotó: Barta Zsolt

Az elmúlt három évben szervezett hét jótékonysági sütivásáron mintegy 20 millió forint adomány gyűlt össze, amivel nyolc gyermek gyógyíttatásához és életkörülményeik javításához járultak hozzá a félegyháziak és a környékben élők. Hogy mi történt az adományok átadása óta Pankával, Timikével, Lillával, Izabellával, Bellával, Jocikával, Majával és Márióval, annak jártunk utána. Riportsorozatunkban mutatjuk be történetüket. Elsőként Csányi Pankáét, aki több mint négyéves küzdelem után, úgy tűnik sikeresen, legyőzte a leukémiát és ismét visszatérhet az iskolapadba.

Péntek este rendezték meg a Hungarikum Díjátadó Gálát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Idén a Hungarikumok Gyűjteményének 11 tagját illette a rangos elismeréssel az Agrárminisztérium, köztük a Kecskeméti Rajzfilmstúdió Magyar Népmesék sorozatát is. A díjakat dr. Nagy István agrárminiszter adta át.

Súlyosan megsérült a sofőr, amikor péntek éjszaka autójával egy fának csapódott a sűrű ködben Csólyospálos határában az 5405-ös úton a vármegye határ közelében.

Két hét a tengeren túlon: kalandokkal teli utazás színesítette a halasi műsorvezető.

Több mint száz szakember érkezett a kalocsai akkreditált fórumra.

Sorra búcsúznak kollégái és tanítványai a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavatóján tragikus hirtelenséggel elhunyt Csala Tibor szakoktatótól. Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere közös fotóval búcsúzott és fejezte ki részvétét a közösségi oldalán a hozzátartozók és az iskola közössége felé.

Szén-monoxid-mérgezés Kecskeméten: egy ember életét vesztette.

Orbán Viktor: célunk, hogy Magyarország a világ minden országával kereskedjen!

A gyerekek örömére Olaf, a hóember is részt vett Kecskeméten az új Máriavárosi játszótér pénteki átadásán.

Szombat délelőtt kolbászolt Izsák. A városi piaccsarnokban egy tucat csapat készített kolbászokat, hogy azokat a zsűri értékelje. A hagyományteremtő szándékkal indított eseményt minden évben szeretnék megtartani.

A magyar nóta hagyományainak ápolása mindeddig is kiemelkedő jelentőséggel bírt a szabadszállásiak számára. Ennek jegyében alakította meg egy évvel ezelőtt Dóry József Nótakör és Citerazenekar a helyi református egyházközösség.

Évzáró szakmai fórumra gyűlt össze Kecskemét nyolc polgárőr-egyesülete szombaton, a Neumann János Egyetem GAMF Karán, ahol visszatekintettek az esztendő feladataira, és értékelték az elvégzett munkát. A fórumon dr. Homoki Tamás alpolgármester bejelentette, hogy a kecskeméti polgárőr-egyesületek a korábbinál magasabb összegű támogatást kapnak a várostól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában