Kecskemét

2023.12.09. 07:00

Új játszóteret kaptak a Máriavárosban élők – galériával

A gyerekek örömére Olaf, a hóember is részt vett Kecskeméten az új Máriavárosi játszótér pénteki átadásán.

Sebestyén Hajnalka

15 millió forintból épült fel a játszótér

Fotó: Bús Csaba

A Juhar utca és a Jégvirág utca találkozásánál kialakított játszótér átadására meghívást kaptak a közeli Juhar utcai óvodások, akik nemcsak örömmel vették birtokba az új játékokat, de egy kedves műsort is előadtak.

Az átadáson Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő elmondta 15 millió forintból valósult meg az új játszótér, mely régi álma volt a környéken élőknek. Az önkormányzat saját forrásból építette meg. 

Nemcsik Mátyás hangsúlyozta: már régóta szorgalmazta a játszótér kialakítását, mely ötletet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is támogatott. A képviselő köszönetet mondott még Gajdácsi Zoltán irodavezetőnek, aki a projekt teljes lebonyolítását segítette.

Az új játszótér kerítéssel védett, az új játékelemek szép környezetben találhatók. A gyerekeket egy nagyobb játszóvár várja csúszdával és mászókával, vannak még hinták, rugós játékok és homokozó is.

Az átadási ünnepségre „meghívást kapott” a Jégvarázs meséből ismert Olaf, a hóember is, aki szaloncukorral kedveskedett a gyerekeknek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában