Összefoglaló

2023.12.18. 15:25

A felfedezett új állatfaj és Bács-Kiskun TOP100 vállalkozása is érdekelte olvasóinkat

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az 50. héten.

Baon.hu

Ismertették Bács-Kiskun megye TOP100 vállalkozását

Fotó: Bús Csaba

Január elsejétől újabb útszakaszok válnak fizetőssé hazánkban. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) által közzétett lista alapján az M44-es egyes Bács-Kiskun vármegyét érintő szakaszainak használatáért is fizetniük kell a jövőben az autósoknak.

Elkészült Bács-Kiskun vármegye gazdaságának összefoglaló szakmai tükre, amelyet csütörtökön mutattak be a kecskeméti városházán. A megyei iparkamara kiadványából kiderül, hogy a száz legnagyobb vállalat listáját a Mercedes autógyár vezeti. A sorban a legutolsó cég bevétele is meghaladja a 8,4 milliárd forintot.

Autósok sokasága örülhet, sok éves álom vált valóra: elkészült Kecskemét-Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába. Az új út nemcsak a sztráda gyorsabb elérését biztosítja, hiszen továbbhaladva rajta, a 445-ös úton át könnyebben elérhető a város több pontja, kikerülve csúcsidőben akár az arborétumnál kialakuló dugókat.

Egy aprócska teremtményt fedeztek fel a kutatókFülöpháza homokos sztyeppén, miközben collembolát kerestek. Összesen nyolc példányt tudtak belőle begyűjteni kutatási célokra az új állatfajból.

Sorra búcsúznak kollégái és tanítványai a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavatóján tragikus hirtelenséggel elhunyt Csala Tibor szakoktatótól. Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere közös fotóval búcsúzott és fejezte ki részvétét a közösségi oldalán a hozzátartozók és az iskola közössége felé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában