Kecskemét

2023.11.20. 15:57

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem – galériával

November 20-án hivatalosan is aláírták a Power Belt Kft. és a Neumann János Egyetem között született együttműködési megállapodást.

Orosz Fanni Flóra

Megállapodást kötöttek

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. mára már Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik piacvezető hajtástechnikai, robottechnikai, gépépítő, illetve tömlő- és szerelvény alkatrészeket forgalmazó nagykereskedelmi vállalata. Az együttműködésnek köszönhetően a Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszékén egy Power Belt hajtástechnikai és lineáris technikai labor jön majd létre, melyben a hallgatóknak lehetőségük nyílik a legmodernebb technikák megismerésére. 

Az egyetem oldaláról dr. Nagy Zoltán elnök-vezérigazgató mondott köszöntőbeszédet: 

A vállalati együttműködések egyik nagyon fontos eredménye, hogy olyan szakembereket tudunk kepézni az ipar számára, akik már a végzésük pillanatában is komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek

 – hangsúlyozta a gyakorlatorientált képzés jelentőségét dr. Nagy Zoltán. 

Az együttműködési megállapodás részleteiről Komjáti László, az idén 30 éves Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója számolt be.  Az ügyvezető megosztotta, hogy már régebb óta kapcsolatban álltak az egyetemmel, ugyanis korábban a hallgatók már kértek a cégtől segítséget különböző robottechnikai, gépépítő projektekhez.  

Egy olyan megállapodást kötünk, melyben a vállalkozás támogatja az egyetemi hallgatók oktatását. Azokat a termékeket, alkatrészeket, amelyeket mi forgalmazunk és árulunk egy bizonyos keretösszegig térítésmentesen az egyetem rendelkezésére bocsájtjuk – magyarázta a megállapodás részleteit Komjáti László. 

Az alkatrészek biztosítása mellett, egy labor megépítése is a terveik között szerepel, illetve anyagi támogatással is próbálják elősegíteni a hallgatóságot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában