Beruházás

2023.11.16. 15:33

Új, többfunkciós fűnyírógépet vásároltak a halasi horgászok

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) pályázatán több mint 6 millió forintot nyert a Sóstó Sporthorgász Egyesület, ezt az összeget saját forrásból, 2,6 millió forinttal kiegészítve tudtak vásárolni egy új, többfunkciós fűnyírógépet.

Pozsgai Ákos

Az új fűnyíró összesen 8,6 millió forintba került

Fotó: Beküldött fotó

A több mint 500 tagot számláló halasi horgászegyesület korábban az önkormányzattal kötött megállapodást a Sóstó környezetének rendben tartásáról, ennek a kötelezettségének tesz eleget a szervezet minden évben a tó körüli parkok és füves területek takarítása és rendezése során. 

– A tóparti részen a füvet nyírjuk majd egyebek mellett a most vásárolt munkagéppel, amelyet az elmúlt napokban ki is próbáltunk. Az új fűnyíró összesen 8,6 millió forintba került, az összeg hetven százalékát a MOHOSZ-tól elnyert pályázati pénzből, a fennmaradó harminc százalékot pedig az egyesület saját forrásából fizettük ki – tájékoztatott Dobos János egyesületi elnök. A munkagép kiválasztását megelőzte egy terepszemle, ahol a kereskedő cég képviselőjével történt egyeztetés alapján választották ki a megfelelő gépet. Az új fűnyíró egy öreg fűnyírótraktort vált majd ki, amivel eddig vágták a több hektárnyi területen a füvet.

Dobos János elmondta azt is, hogy további négy pályázatuk van különböző helyekre beadva, többek között halasításra, az őshonos halak visszatelepítésére szeretnének pénzügyi forrást nyerni, az eddigi információk szerint úgy tűnik, sikeres lesz az egyesület pályázata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában