Osztálytalálkozó

2023.11.13. 15:33

Ötvenéves érettségi találkozón nosztalgiáztak a kecskeméti Katona gimnázium öregdiákjai

Kecskeméten, a Katona József Gimnáziumban 1973-ban érettségizett IV./a osztály öregdiákjai az iskola névadójának 232. születésnapján – szombaton – tartották meg 50 éves érettségi találkozójukat.

Sebestyén Hajnalka

50. éves érettségi találkozón nosztalgiáztak

Fotó: Kapott fotó

Mészárosné Edit öregdiák elmondta, egykori osztályfőnökük, dr. Jósa Iván tanár úr volt. A 32 fős osztályból 11-en jöttek össze nosztalgiázni. A szombati nap idén 11. 11.-e esett, és a 11 órát választották ki a találkozó időpontjául.

Az osztálytalálkozó résztvevőit Csáki Tibor, a gimnázium igazgatója köszöntötte, majd röviden tájékoztatta őket az iskolában folyó oktatásról. A közvetlen hangulatú beszélgetést követően a jelenlévőknek átadta az iskola ajándékát. 

Immár zárt körben, a névre szóló aranyoklevél és egy 3D nyomtatóval készített Katona József mellszobor birtokosaként telt a beszélgetés, ahol megemlékeztek a 9 osztálytársról és a volt tanárokról, akik már sajnos nem lehetnek velük. Mindenki röviden beszámolt az eltelt évek személyes történéseiről.

A Három Gúnár étteremben folyatódott a beszélgetés, ahol kellemes környezetben, a finom ételeket és egymás társaságát élvezve idézték fel az emlékeket. Folyt az anekdotázás, jókat nevetve a múlt emlékein telt a nap hátralévő része. Megállapodtak abban, hogy egy év múlva ismét találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában