Államfő

2023.11.23. 10:06

Megérkezett Kecskemétre Novák Katalin köztársasági elnök – videóval, galériával

Bács-Kiskunban tesz látogatást Novák Katalin köztársasági elnök szerdán, csütörtökön és pénteken. A három nap alatt számos programon vesz részt az államfő a vármegye több településén, illetve a határra is ellátogat. Csütörtöki útjának első állomása a megújult kecskeméti városháza volt reggel, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadta. A köztársasági elnök megtekintette a város ékességének számító épület újjászületett tereit, annak szépségeit, a dísztermet és a polgármesteri irodát.

Horváth Péter

Novák Katalin köztársasági elnök (jobbra)

Fotó: Gulyás Sándor

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy elsősorban az elmúlt időszakban elért eredményeket, illetve a térségre jellemző hungarikumokat, nemzeti értékeket  tárják az államfő elé, mindazt, ami büszkeséggel töltheti el a helyieket. Mint fogalmazott, Bács-Kiskun és Kecskemét színes, gazdag kínálattal bír a nemzeti értékek terén. Szó esik még a társadalmi helyzettel összefüggő kérdésekre, úgy mint felzárkóztatás, tehetséggondozás, illetve a nők helyzete. 

Ezt követően Novák Katalin a vármegyei vezetőkkel, a polgármesterrel, Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnökével, Kovács Ernő főispánnal, illetve a térség országgyűlési képviselőivel találkozott a Kada Elek teremben. Az államfő a beszélgetés elején elmondta, hogy várta már a látogatást, és érdeklődik a vármegye aktuális kérdései, kihívásai iránt. 

Novák Katalin már nagyon várta a kecskeméti látogatást
Fotó: Horváth Péter

Mint fogalmazott, már a szerdai, prágai V4 csúcstalálkozó idején is a vármegyei látogatást várta, ami lehetőséget nyújt a helyiekkel való találkozásra. Hangsúlyozta, hogy a vármegyei látogatás értelmét, lényegét a találkozások adják, és azt az érzést, hogy milyen jó magyarnak lenni, és köztársasági elnökként szolgálni. Egyébként az államfő szerda este már megtekintette a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában