Kecskemét

2023.11.14. 21:29

Közösségi összefogással újult meg a Lánchíd sétány

Hétfő délután átadták a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola előtti Lánchíd sétányt, amit a közösség összefogás útján újított meg. A sétányon 26 sárgalevelű lepényfát ültettek, és a murvás járdát is felújították.

Horváth Péter
A képen balról-jobbra: Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesülettől és Boldog Andrea, a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola intézményvezetője
Fotó: Horváth Péter

A sétány Rónai Péter, a Köppel Manufacturing Kft. cégvezetőjének felajánlásából született újjá, a kivitelezést a Gebura-Fa-Gép Kft. végezte. A megvalósításban segítséget nyújtott az önkormányzat és Győri András főkertész, valamint a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület, melynek tagjai a terep előkészítésében segédkeztek.

Boldog Andrea intézményvezető az átadón arról beszélt, hogy miként született meg az iskola munkatársaiban a felújítás iránti igény.

– Gróf Széchenyi 1842-ben Pesten megalapította a Pesti Sétatér Társaságot. Az elődök példáján felbuzdulva mi is úgy éreztük, hogy a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a Lánchíd utca közötti területen diákjaink és az itt lakók örömére egy facsemetékkel beültetett sétányt hozzunk létre. Az elgondolást példaértékű összefogás követte mind a város, mind a civilek, mind az egyesületek és mind a megszólított cégek részéről – fogalmazott Boldog Andrea, hozzátéve, hogy ezentúl minden elballagó nyolcadik évfolyam egy-egy padot állít a sétányon.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester méltatta az összefogást, és kiemelte, hogy az évek alatt szépen meglombosodó fák a természet közelségét hozzák el a gyermekeknek.

A megnyitón az iskola mazsorett csoportja és az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei működtek közre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában