Tárgyalás

2023.11.09. 17:16

Kiskunfélegyháza értékeivel ismerkedett a kirgiz nagykövet – galériával

A közös együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Kiskunfélegyházán a Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövete, Talantbek Kushchubekov és nagykövetségi tanácsosa, Almazbek Asanbaev csütörtökön. A krigiz delegációt Csányi József polgármester, Kovácsné-Csonka Szilvia a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója és Olasz Anita, a Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda vezetője fogadta a városháza dísztermében.

Vajda Piroska

Csányi József polgármester a városháza dísztermében fogadta a kirgiz nagykövetet

Fotó: Vajda Piroska

A találkozón bemutatták a kirgiz vendégeknek Kiskunfélegyháza értékeit, illetve egyeztettek Kiskunfélegyháza és a Kirgiz Köztársaság közötti együttműködési lehetőségekről a turizmus, a gazdaság és a kultúra területén.

Talantbek Kushchubekov, nagykövet a tanácskozáson elmondta, Magyarország és Kirgizisztán kapcsolatai soha nem voltak annyira szorosak, mint most. Ez köszönhető többek között a Bugacon megrendezett Kurultajnak, amelyen a krigiz delegáció rendszeresen részt vesz. Fontos számukra ugyanis, hogy találkozzanak a rokon tudatú népekkel. A nagykövet elismerően szólt a magyar kormány 2010-ben indított keleti nyitás politikáról is. Hangsúlyozta, a keleti nyitásnak köszönhetően az elmúlt évek alatt jelentősen megnőtt a két ország közötti kölcsönös kereskedelem, a Kirgizisztánba irányuló export, illetve a Magyarországra irányuló beruházások száma. 

Kiemelte a szakemberképzés fontosságát is. Örömmel számolt be arról, hogy egyre több kirgiz hallgató kap lehetőséget arra, hogy ösztöndíjjal magyarországi egyetemen tanulhasson. A nagykövet abban bízik, hogy a Kiskunfélegyházán tette látogatása eredményes lesz és még szorosabbra tudják fűzni a két ország gazdasági és kulturális kapcsolatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában