Jótékonyság

2023.11.14. 15:28

Idén is megépül a mézeskalács meseváros a Kiskun Múzeumban

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból nyolcadszor is mesevárost építenek a Kiskun Múzeumban.

Vajda Piroska

Archív-felvétel

Fotó: Vajda Piroska

Várják a családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készíteni. 

Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, a város nevezetes épületeit, köztéri alkotásait is. Fontos, hogy díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen. A felajánlott mézeskalácsházikókat december 7-én és 8-án, 9 - 18 óra között várják a Kiskun Múzeumban. A beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik december 9-én, szombaton, 16 órakor a Kiskun Múzeumban, a városi adventi gyertyagyújtás előtt. A kiállítás december 15-ig látogatható. 

December 16-án, szombaton a Városháza előtti harmadik adventi gyertyagyújtást követően ugyanis a mézeskalács alkotásokat kisorsolják és a nyertesek hazavihetik a karácsonyfájuk alá. Jótékonysági mézeskalács házikó tombolákat a Kiskun Múzeumban, a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Tourinform Irodában vásárolhatnak az érdeklődők. A bevételt ezúttal is jótékony célra fordítják a szervezők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában