Kecskemét

2023.11.26. 17:04

Idén is bemutatkoztak a fodrász tehetségek a Gáspár Pomádén – galériával

A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum idén is megrendezte a fodrásznak tanuló diákok között az intézmény hagyományos fodrászversenyét, a Gáspár Pomádét.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A versenyt 2019-ben indították azzal a szándékkal, hogy a Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum is felkerüljön a fodrász szakma és egyúttal a szépészeti ágazat magyarországi térképére. Idén végre visszatérhettek a tehetségek, ugyanis a versenyt 2020-ban és 2021-ben a covid miatt online formában tartották, tavaly viszont az energia veszélyhelyzet miatt nem szervezték meg. Idén 66 fő jelentkezett 78 nevezéssel az egész országból: Győr, Sopron, Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs, Székesfehérvár, Budapest, Esztergom, Dunaújváros, Balassagyarmat, Dévaványa, Salgótarján, Szolnok, Gyöngyös, Kiskunlacháza, Gödöllő, Kiskunfélegyháza, Hódmezővásárhely. 

Az idei Gáspár Pomádén hat kategóriát indítottak: női alaphajvágás, női fonás, menyasszonyi konty, extrém konty a Földanya, földbolygó jegyében, férfi modern klasszikus vágás, férfi divathajvágás. Kategóriánkként maximum 20 fő nevezhetett. 

A neves zsűrinek köszönhetően biztosítani tudják a verseny objektivitását, tisztaságát, ami elsődleges szempont volt a verseny megálmodásakor. A szakmai oktatók az élő versenyek alkalmával eszmecserét folytathatnak, a diákok pedig tanulhatnak egymástól is és találkozhatnak a szakma kiválóságaival is. Az idei zsűri elnöke Hajas László, mesterfodrász volt. A zsűri további tagjai Csányi György, Dalotti Gergő, Kovács R. Ádám, Papasz Vasziliosz, Presztóczki Veronika és Tombácz Zsuzsa voltak. 

A verseny kizárólagos támogatója a L'oreal Professionnell magyarországi képviselete, illetve oktatásokat is tart az intézményben, a diákok és az oktatók pedig a cég Akadémiáján képezhetik magukat minden évben. 

A versenyszámok után és az eredményhirdetés előtt 14 órakor Dancsó Erika, a L'oreal egyik nagykövete tartott egy nagyon izgalmas csaknem 40 perces hajshowt a színpadon. 

A hat kategóriában első helyezést ért el Hartman Dóra, Jakab Bence, Bognár Dorina, Németh Kornél Károly, Nagypál Dóra és Kovács Lajos. Hajas László mesterfodrász, és egyben a zsűri elnöke elárulta, hogy a döntés során főszerepet játszott a versenyző kreativitása, és a kész versenymű tisztasága, szabályossága. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában