Előadások

2023.11.14. 11:04

Háziorvos válaszol: interaktív foglalkozás indult Kecskeméten – galériával

Újabb értékes programmal gazdagodott a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház repertoárja.

Orosz Fanni Flóra

Dr. Szabó István főorvos, széchenyivárosi háziorvos tartott előadást Kecskeméten

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Új előadás-sorozat kezdődött hétfőn délután a Széchenyi István Közösségi Házban. Az előadás főszereplői dr. Szabó István főorvos, széchenyivárosi háziorvos, és természetesen az érdeklődő közönség voltak. A foglalkozás célja a tudatos egészséggondozás és a betegségekkel kapcsolatos esetleges tévhitek eloszlatása. A nyitóalkalom témája a magyarokat leginkább érintő tünetegyüttes, a vérnyomás probléma volt.

Dr. Szabó István már az előadása első pillanataiban hangsúlyozta: nyugodtan kérdezzenek a résztvevők, hiszen a foglalkozása lényege, hogy választ kapjanak a kérdéseikre. A főorvos megosztotta azokat a praktikákat, amivel kordában lehet tartani a vérnyomás-problémákat, ezzel pedig a súlyosabb szövődmények is elkerülhetők, mint például amilyen a stroke vagy a demencia. Fontos, hogy az érintettek rendszeresen mozogjanak, figyeljenek a táplálkozásra és amennyiben szükséges, megfelelően szedjék a felírt gyógyszereket. A vérnyomásméréssel kapcsolatban azt javasolja, hogy inkább tegyük meg naponta kétszer, mint egyszer sem.

Az előadás interaktív volt, így a közönség soraiból is érkeztek kérdések, például a megfelelő vérnyomásmérővel kapcsolatban. Itt a főorvos kiemelte, hogy célszerű otthonra olyan készüléket választani, amely a felkaron mér, és a számértéket is kiírja. Elárulta azt is, hogy a csuklón mérő eszközök pontatlan értéket adnak, és inkább a felkaron mérő készülékeket javasolja.

Az első találkozásnak hatalmas sikere volt. Dr. Szabó István megosztotta a közönséggel, hogy háziorvosként fontosnak tartja, hogy bizalmi kapcsolatot alakítson ki a betegeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában