Közlemény

2023.11.22. 17:49

Félegyháza tovább küzd a gyermekorvosi ügyeletért

Tovább küzd a gyermekorvosi ügyeletért a félegyházi önkormányzat – adta hírül közösségi oldalán Csányi József polgármester.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közleményében leírja, hogy november 1-től megszűnt a külön gyermekügyeleti ellátás a városban. Hiába volt minden szakmai érv, pénzügyi támogatási felajánlás, a teljes félegyházi gyermekorvosi kar egységes támogatása, a városvezetőség kérését nem vette figyelembe az Országos Mentőszolgálat, így egy nagyon jól működő ügyeleti ellátást szűkítettek le, amelynek hiányát már most érzik a félegyháziak.

„Mi azonban nem adjuk fel. Bár Félegyháza ügyeleti ellátást novembertől már nem működtethet, de mi szeretnénk bebizonyítani, hogy a gyerekek külön ellátására igenis nagy igény van városunkban. Ennek első lépéseként 2023. december 1-től, hétfőtől csütörtökig mindennap 17–18 óra között, illetve minden hónapban egy hétvégi napon, 8–14 óra között az önkormányzat által finanszírozott gyermekrendelés lesz az Egészségközpont korábbi gyermekügyeleti rendelőjében, melyet bárki térítésmentesen vehet igénybe. A szülői tapasztalatok alapján a nap ezen időszakában hiányzik legjobban a gyermekorvos, hiszen a szülő legtöbbször akkor szembesül gyermeke betegségével, amikor az óvodából-, iskolából elhozza. A rendelést dr. Hegedűs Éva gyermekorvos fogja tartani.” – olvasható a polgármesteri közleményben

Csányi József végezetül így fogalmaz: „Az önálló gyermekügyelet megszüntetését továbbra is elfogadhatatlannak tartom. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy mindannyiunk számára méltó és megnyugtató megoldás szülessen ebben az ügyben.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában