Szakkiállítás

2023.11.20. 10:13

A Szegedi Tudományegyetem mutatkozott be a bajai gimnáziumban

A Bajai III. Béla gimnáziumban rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem oktatási szakkiállítását pár nappal ezelőtt.

Márton Anna

Idén elsőként a Szegedi Tudományegyetem mutatkozott be 12 képzési területével

Forrás: Beküldött fotó

Az intézmény minden év őszi időszakában az egyetemi felvételi határidőt megelőzően lehetőséget biztosít nemcsak végzős diákjainak, hanem a továbbtanuláson már éppúgy gondolkodó alsóbb éveseknek is, hogy az adott felsőfokú intézményt képviselő, visszatérő egykori bélás diákok bemutathassák egyetemüket és beszéljenek a karok adta lehetőségekről. 

Idén elsőként a Szegedi Tudományegyetem mutatkozott be 12 képzési területével. Remek alkalom volt ez a bélásoknak, hogy az órák közötti szünetekben személyesen gyűjtsenek információt az egyetem kínálatáról: az egyes szakokról, az oktatói munkáról, a felvételiről, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról és a szabadidős tevékenységekről. A továbbtanulni szándékozók mellett az iskola tanárai számára is egyedülálló lehetőség volt ez a rendezvény, hiszen egy színtéren értesülhettek a felsőoktatási intézmény szakmai újításairól, a felvételi eljárás változásairól és a felsőoktatás jövőjéről – tájékoztatta hírportálunkat a Bélás Sajtóiroda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában