Összefoglaló

2023.11.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a nyárlőrinci halálos baleset helyszínén készült

Fotó: Donka Ferenc

A személyautó vezetője életét vesztette, amikor frontálisan ütközött egy kamionnal Nyárlőrinc határában a 44-es főúton csütörtökön kora reggel.

Kórházba szállították a kenyérszállító autót vezető férfit, aki csütörtök kora reggel Jászszentlászlón nyerges vontatóba csapódott. A kenyérszállító az ütközés erejétől kettészakadt, a helyszínelés és a műszaki mentés miatt órákra teljes szélességében lezárta a rendőrség a Móricgátra vezető utat.

A vármegyei értéktár bizottság döntése értelmében kilenc új értékkel bővült a vármegyei értéktár – tudatta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata. Kiskunhalasról három szellemi- és egy épített örökség került értéktárba.

Háromra emelkedett a csütörtök reggeli, jeruzsálemi lövöldözés halálos áldozatainak száma, a sebesülteké pedig tizenegyre – jelentette a helyi média csütörtökön. Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette egy 24 éves nő, a másik halálos áldozat.

A hétvégi keceli virágfesztiválon rendezik meg a XVII. Keceli Országos Fazekas Kiállítást. Színvonalában felülmúlja a korábbi tárlatokat, nyilatkozta a hírportálunknak Kovács László kalocsai fazekas mester, főrendező.

Állatvásárokon és börzéken sem lehetne kutyát, macskát, illetve a saját tenyésztésből származó egyedeket, házi szaporulatokat, befogott madarat adni-venni az Agrárminisztérium jogszabálytervezete szerint. Az erről közzétett információk szerint a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet módosítását állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek kezdeményezték, a módosítással kapcsolatos véleményezés határideje november végén lejárt. A szaktárca a társadalmi egyeztetés keretében beérkezett, arra érdemes javaslatokat figyelembe veszi a jogszabály tervezésénél.

Tornaszobát terveztek, ám egyre növekvő gyermeklétszám miatt az óvoda bővítése mellett döntött a kunadacsi önkormányzat. A tervek szerint a új csoportszoba építése a jövő évben elkezdődhet.

Rendhagyó módon szerdai napon, november 29-én ülésezett Baja város képviselő-testülete. Az ülés ünnepi percekkel kezdődött, majd hosszasan vitáztak a képviselők az Energetika Kft. részére adandó 60 millió forintos kölcsönről.

Csütörtökön nyílt meg Zoób Kati, a világhírű divattervező Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállítása a kecskeméti városházán. A gyönyörű ruhaköltemények nem is akárhol, hanem az egykori levéltár termeiben láthatók, a régi bútorok környezetében. Május végéig bárki ingyenesen megcsodálhatja.

Bűn és bűnhődés Magyarhonban – A magyar büntetéstörténet emlékei címmel megnyitotta kapuit a látogatók előtt a felújított börtönmúzeum Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban. Az állandó tárlat ünnepélyes megnyitóját csütörtökön szakmai nap keretében tartották.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában