Ruhaköltemények

2023.11.30. 20:16

Ingyenesen látogatható Zoób Kati divattervező kiállítása a kecskeméti városházán – galériával

Csütörtökön nyílt meg Zoób Kati, a világhírű divattervező Repertoár - Az ellentétek harmóniája című kiállítása a kecskeméti városházán. A gyönyörű ruhaköltemények nem is akárhol, hanem az egykori levéltár termeiben láthatók, a régi bútorok környezetében. Május végéig bárki ingyenesen megcsodálhatja.

Sebestyén Hajnalka

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kiemelte: a felújított városháza vadonatúj tere, a régi levéltár ad helyet a tárlatnak

Fotó: Bús Csaba

Zoób Kati neve sokak számára ismerős cseng, nemcsak hazánkban, hanem világ számos pontján elismert divattervező. A felújított kecskeméti városháza ódon falai között, a régi levéltár termeiben a régi korokat idéző környezetben különleges hatást nyújtanak. A ruhák önmagukban is művészi remekek, műalkotások, ugyanakkor valamennyi hordható is.

Zoób Kati végül betegség miatt nem tudott személyesen részt venni a megnyitón, de hamarosan személyes tárlatvezetést tart majd az érdeklődő közönségnek. 

A megnyitón Ladics Mónika, a polgármesteri hivatal osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Sipos Gergő csellóművész emelte zenei műsorával a rendezvényt. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kiemelte: a felújított városháza vadonatúj tere, a régi levéltár ad helyet a tárlatnak. A Nemzeti Levéltárral való közös gondolkozásuknak egy szelete ez a kiállítás is, mutatva, hogy a történelem, a divat, a művészet világa tökéletes összhangban lehet. Ez a tárlat trendi, izgalmas és új. Így most már nem egy, hanem két élményt is kínálnak a városházára látogatóknak. Utalva a nyáron megnyitott interaktív látogatóközpontra, mely Kecskemét múltját és jelenét mutatja be. Vele szemben található régi levéltári részben pedig 2024. május végéig tekinthető meg Zoób Kati Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállítása, ingyenesen.

Zoób Katit távollétében Dusik Bori marketingvezetője képviselte. Hangsúlyozta: minden ruhán érezhető az alkotás öröme. Valamennyiben ötvözödik a gyönyörű művészeti inspiráció, a magyar örökség, a történelem, az irodalom, a zene. Mindegyiknek külön története van, de ezekről majd személyesen Zoób Kati mesél a későbbiekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!