Projekt

2023.10.25. 18:00

Tízezer darab védőruhát adományozott a kalocsai börtön a kórház részére

A 10 ezer darab öltözetet egy reintegrációs projekt részeként készítették a fogvatartottak az egészségügyi intézménynek.

Zsiga Ferenc

Soczó László György és Tóth-Szivós Etelka

Fotó: Zsiga Ferenc

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában kedden Soczó László György ezredes, a börtön parancsnoka adta át az úgynevezett bázis-zsilipruhákat az intézményt képviselő Tóth-Szivós Etelka telephelyvezetőnek. A kórháznak nyújtott adomány fél évre elegendő ahhoz, hogy az intézmény fertőzésveszély szempontjából kiemelt helyiségeibe belépőket, az ott dolgozókat jó minőségű, biztonságos védőruhával lássák el.

– A projekt a Belügyminisztérium és a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága konzorciumi együttműködésében 5,734 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A projektelem célja a fogvatartottak foglalkoztathatóságának javítása, a résztvevők alkalmassá tétele arra, hogy szabadulásuk után sikerrel munkába állhassanak. Az elítéltek a munkagyakorlat keretében mosodai tevékenységet végeznek és egészségügyi védőeszközöket gyártanak – mondta el Soczó László György, aki hozzátette, hogy a „munkaszocializációs projektelemben” összesen 158 fő fogvatartott vesz részt, akik sikerrel elsajátították a szükséges elméleti ismereteket, majd megkezdték munkagyakorlatukat. Az elkészült termékek és tisztított textíliák egészségügyi intézmények részére kerülnek felajánlásra.

Mint elhangzott: a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben eddig 118,8 tonna mosott textília adtak át a dunaújvárosi kórháznak. A projektelem bevezetése óta a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben összesen 1 257 000 darab körgumis sapka és 196 ezer cipővédő; a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben, valamint a kalocsai börtönben 16 019 darab bázis-zsilipruha, illetve 2256 darab látogatókabát készült. 

Soczó László György emlékeztetett arra is, hogy a Kalocsai Fegyház és Börtönnek nagy hagyományai vannak az ilyenfajta adományozásban, legutóbb például általános iskolák, óvodák részére varrtak székpárnákat.



 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában