Tanulni élmény

2023.10.15. 20:38

Tanulni élmény-projektzárót tartottak Baján – galériával

A Mogyi Bajai Vizisport Klub, mint főpályázó a Bajai Tudományos és Ismeretterjesztő Egyesülettel és a Cselekvő Fiatalokért Egyesülettel együttműködésben ötmillió forint támogatásban részesült a United Way Magyarország által kiírt pályázat keretében a „Tanulni élmény – foglalkoztatás, motiváció, egészség a fiatalok körében” című projektre. A projektzáró eseményt októbert 14-én tartották a Bajai Halászati Mini Skanzenben.

Márton Anna

Hoffman Mónika, Hodovány Anett és Hal Melinda adta át az oklevelet

Fotó: Márton Anna

Hal Melinda klinikai szakpszichológus, a Bajai Ifjúsági Fórum vezetője, Hoffman Mónika, a Mogyi Bajai Vizisport Klub elnöke és Hodovány Anett tájékoztatta a sajtó képviselőit a projekt részleteiről.

A program során a pályázók a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra történő belépésének elősegítését-elhelyezkedési esélyeiket, vagy akár saját vállalkozás indítását segítő készségek fejlesztését tartották szem előtt. Azon készségek és képességek együttesét fejlesztették, amely által a hátrányos helyzetű fiatalok is képesek lehetnek bizonyos problémákat megoldani, eredményes döntéseket hozhatnak, továbbá képesek lehetnek a folyamatos tanulásra anélkül, hogy ezt kényszerként élnék meg. Az eseményen elhangzott, hogy a programok az önreflexiós képesség fejlesztésére épültek, ezáltal mélyebb felismeréseket tettek lehetővé.

– Olyan közös projektben dolgoztunk közösen, amelyben arra szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét, hogy hogyan tudnak lelkileg, fizikailag és egyáltalán önérvényesítésben hatékonyan elhelyezkedni a későbbi munkaerőpiacon. Arra fókuszáltunk, hogyan kell felkészülni egy interjúra. Arra az esetre is, ha állandóan kérdéseket tesznek fel az interjú során. Ha egyfolytában bírni kell a nyomást egy ilyen helyzetben. Illetve arról is szó volt, hogy milyen különbségek vannak a karrier út elején, közepén és végén ezeket a kérdéseket illetően. Fel kell készítenünk a fiatalokat arra, hogy folyamatosan változik a világ, ezt látjuk a munkaerőpiacon nagyon erősen lecsapódni és azt gondolom, hogy nekem az egyik legfontosabb feladatom a programban, hogy lelkileg felkészítsem a fiatalokat. Rugalmassággal, erővel-a saját lelki erőnkkel ha tisztában vagyunk, akkor azt tudjuk mozgósítani akkor, amikor probléma adódik – mondta hírportálunknak Hal Melinda.

Elismerő okleveleket és ajándékokat adományoztak a résztvevőknek a pályázat záró eseményén. A Speciális Iskola 34 fővel vett részt a programokon, továbbá bevonták a bajai és hajósi gyermekotthon fiataljait is. A projekt megvalósítási időszaka idén januárban indult. A záróeseményen a fiatalok kenyérlángost sütöttek, megnézték a hajómalmot, kvízjátékban mérhették össze tudásukat, de voltak, akik mézeskalács díszítésben vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában