Rendezvény

2023.10.28. 17:52

Rémisztően jó figurákat faragtak a halasi tökfesztiválon – galériával, videóval

Október utolsó hétvégéjén, péntek délután újra benépesült a halasi Ganzair Kft. szerelőcsarnoka, ahol a halloween hangulatához illő dekorációval, a tökfaragás mellett izgalmas játékokkal, halloween-kölyökdiszkóval, lángossal, fánkkal és tökös finomságokkal várták a szervezők a családokat.

Pozsgai Ákos

A gyerekek és a szülők a tökökből együtt faragták a legkülönfélébb figurákat

Fotó: Pozsgai Ákos

Nyolcadik alkalommal elevenedtek meg a halloweeni, ősi kelta, angolszász hagyományokból átvett szokások a 20. század eleji magyar paraszti világban is kedvelt hagyományokkal, amikor is töklámpásokat készítettek, amivel ijesztgették, heccelték egymást a fiatalok. Sok helyen tökvicsorinak hívták a betakarítást követően, néhol kifejezetten halottak napja és mindenszentek idején faragott tököt. A népszokás Erdélyben is kifejezetten kedvelt volt.

A VIII. Ganzair Tökös Mulatságon a korábbiaknál is többen vettek részt, a céges buliként indult rendezvény mára igazi, városi tökös fesztivállá nőtte ki magát. A gyerekek és a szülők a tökökből együtt faragták a legkülönfélébb figurákat, amiknek az elmaradhatatlan halloweeni hangulathoz illeszkedő arcfestésekkel és jelmezekkel tényleg csak a fantázia szabhatott határt.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában