Kerékpározás

2023.10.21. 14:56

Örömtekeréssel köszönték meg a helvéciaiak a Kiskőrösi utat – galériával

Szombaton helvéciaik sokasága kerékpározott be Kecskemét főterére a 0 kilométerkőhöz. Az örömtekerés célja az volt, hogy így fejezzék ki köszönetüket a Helvéciát és Kecskemétet összekötő Kiskőrösi utat, mely a nyárra készült el.

Sebestyén Hajnalka

A kerékpározók csoportképe

Fotó: Sebesyén Hajnalka

A lelkes csapat a helvéciai művelődési háztól indult el, útközben is többen csatlakoztak a menethez a Kiskőrösi úton. Kecskemétre beérve a főtéren, a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep keretein belül dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Jánosi István kecskeméti önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok, Balogh Károly Helvécia polgármestere, Turupuliné dr. Polyák Katalin Helvécia jegyzője és Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségi Egyesület titkára fogadta őket. 

A Kiskőrösi út aszfaltozását a helvéciai önkormányzat pályázati támogatás segítségével valósította meg. Balogh Károly, Helvécia polgármestere hosszú éveken át kereste a megoldást, a lehetőséget a Kiskőrösi út hiányzó szakaszainak szilárd burkolattal való ellátására. Az új úttal Helvécia és térsége már három Kecskemétre vezető útkapcsolattal rendelkezik, amely nagy örömre ad okot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában