Produkciók

2023.10.22. 13:59

Mazsorett-ünnepet rendeztek Kiskőrösön – videóval, galériával

Gyönyörű lányok, kiváló zenék, nagyszerű, igényes produkciók. Ezt láthatta az a közönség, amely ellátogatott szombat délután Kiskőrösre. A Bem iskola sportcsarnokában ugyanis mazsorettfesztivált rendeztek.

Barta Zsolt

A felnőtt csoportban show kategóriában kiemelt aranyat kaptak Kiskőrös hölgyei

Fotó: Barta Zsolt

Országos Mazsorett Fesztivált rendeztek szombaton Kiskőrösön. Csaknem kétszáz táncos lány mutatkozott be a közönség előtt. A Bem iskola tornacsarnokában léptek fel, amelyet a kőrösi szülők a közelgő Halloween ünnepre jellemző elemekkel díszítettek fel. Így hangulatosabbá vált a klasszikus csarnok, ugyanakkor a jó hangulatot nem ez, hanem az a tizenkilenc táncprodukció alapozta meg, amelyet öt város különböző korcsoportú versenyzői mutattak be. Debrecen, Sárvár, Kiskunfélegyháza, Solt küldte el a csoportjait Kiskőrösre, ahol szombat estig tartott a megméretés.

A rendezvény megnyitóján minden táncos csoport tiszteletét tette a közönség előtt
Fotó: Barta Zsolt

A rendezvény megnyitóján Kiskőrös Város Fúvószenekarának egyik indulójára vonultak be a táncos hölgyek. Mindegyik lány gyönyörűen kifestve, mosolyogva, fellépőruhába jött be a megnyitóra, hogy együtt megtiszteljék az őket tapsviharral fogadó közönséget és a zsűri tagjait.

Domonyi László polgármester köszöntötte a közel négyszázfős vendégsereget. Mint mondta, Kiskőrösön több mint három évtizedre tekint vissza a mazsoretthagyomány. Gmoser György indította útjára a városban ezt, a világon is népszerű csoportos táncot. Hangsúlyozta, hogy a tánc a mai internetes világban azért különleges, mert a virtuális világból a művészet létező világába kalauzolja át a fiatalokat. S amit bemutatnak, az mindenkinek kedves és népszerű – mondta a város elöljárója.

Kiskőrös mára az ötévesektől az egyetemistákig szinte minden korosztályban kiállít egy-egy korcsoportot, azaz továbbra is népszerű a mazsorett-tánc-tanulás. 

Gmoser György mellett az egyetemista Gubacsi Zsófi – mazsorett-tanár – is részt vesz a heti „ edzéseken. Ő egyébként a felnőtt kategóriában vezette a kiskőrösiek csoportját is. A rendezvényen Gmoser György bemutatta az óvodások csapatát is. A bájos fellépők tizenöten voltak. Néhány hete gyakoroltak, de nem ijedtek meg a fellépéstől. A művészeti vezető, Gyuri bácsi is közöttük táncolt, hogy a kislányok bemutatója zökkenőmentes legyen.

A nap végén a következő elismeréseket kapták a kiskőrösiek. A Sarki fény csapat kiemelt aranyat érdemelt ki, Juhász Molli lett a legjobb tambur. Az Orchidea lányok show kategóriában ezüstérmet vehettek át, a legjobb tambur Balázs Lia volt. Pompon kategóriában kiemelt aranyat kaptak. A Gyöngyszem csapat show kategóriában aranyat kapott, a legjobb tambur Szkenderovits Eszter lett, de emellett pompon versenyszámban szintén kiemelt aranyat kaptak. A felnőtt csoport show kategóriában kiemelt arany helyezést értek el Kiskőrös hölgyei. A legjobb tambur Gubacsi Zsófia lett. Emellett pompon kiemelt arany oklevelet is átvehettek Kiskőrös felnőtt lányai. A versenyen a legjobb koreográfiát Gmoser György és Gubacsi Zsófia állította össze.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában