Fellépés

2023.10.21. 19:25

Cuki mazsorett-táncot mutattak be a kiskőrösi óvodások – videóval

Kiskőrösön szombaton rendezték meg a mazsorettfesztivált, amelyen debreceni, solti, kiskunfélegyházi, sárvári és persze kiskőrösi táncosok is felléptek.

Barta Zsolt

Gmoser György, a kiskőrösi mazsorettcsoportok művészeti vezetője bemutatta azt csapatot, melynek tagjai csak néhány hete kezdtek táncolni

Fotó: Barta Zsolt

Jól ismeri a siker titkát Gmoser György, a kiskőrösi mazsorettcsoportok művészeti vezetője. Szombaton a városban rendezett mazsorettfesztiválon ugyanis bemutatta azt csapatot, melynek tagjai csak néhány hete kezdtek táncolni. A gyerekek talán négy-ötévesek lehetnek. Bájosak, kedvesek, de ami a legfontosabb: minden megilletődöttség nélkül kiálltak a verseny szünetében, hogy szórakoztassák a közönséget. A kihívás számukra óriási volt. Előttük ugyanis debreceni, solti, kiskunfélegyházi, sárvári és persze kiskőrösi mazsorettcsoportok versenyeztek különböző kategóriákban. Ezek a csapatok nagyon magas szintű produkciókkal kápráztatták el a közönséget, s valószínűleg a zsűri tagjait.

A verseny második órájának a végén tizenöt perces szüntet tartottak, s hogy a közönség ne unatkozzon, Gmoser György mély vízbe dobta, azaz felléptette a kiskőrösi Bem iskola tornacsarnokában a legkisebbeket. A gyerekek bájosak voltak a rózsaszínű ruháikban, de elkélt a segítség. Így Gyuri bácsi is beállt közéjük, hogy a koreográfiai elemeket közelről láthassák az óvodások, akik így könnyen követni tudták a mestert. A hálás közönség tapsviharral jutalmazta a kicsik fellépését. A kiskőrösi mazsorettek művészeti vezetője pedig nyugodt lehet, hogy a következő egy évtizedben a mostani óvodásokból összeáll egy olyan csapat, aki Kiskőrösre talicskázza majd az arany okleveleket az országos versenyekről.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában