Programsorozat

2023.10.05. 21:56

Kecskeméten is nagy sikere volt az Erdők Hetének – galériával

A Kecskeméti Arborétum is kivette a részét az Erdők Hetéből, hiszen két nap is különleges programsorozattal készültek az iskolások számára.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Október 5-én már reggel fél kilenctől elindult a négy állomásos erdei túra a Kecskeméti Arborétumban, ahol ezúttal a felsőtagozatos diákok tanulhattak új dolgokat a természetről.

A rendezvény célja, hogy a fiatalabb korosztály is jobban megismerje az erdőket és az állatvilágot, hiszen fontos, hogy már a gyerekek is tudatosan óvják a környezetüket. Az arborétumban négy különböző állomáson tevékenykedtek a diákok, ahol megismerhették a fa anyagok számos felhasználási módját, az erdei állatok világát és az erdei kincsestárról, vagyis a termésekről, magokról is színes ismeretekkel gazdagodtak. Mindemellett még az erdészek és vadászok munkásságába is belekóstolhattak egy kis időre.

Az állomások végére érve a gyerekeknek nem kellett azonnal visszaülniük az iskolapadba, hiszen kihasználva az októberi jó időt, sétálhattak és élvezhették még egy kicsit a természet adta lehetőségeket, ezzel is közelebb kerülve az Erdők Hete üzenetéhez:

"Ismerjük meg az erdőt, szeressük meg az erdőt, tegyünk is érte!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában