Sikerek

2023.10.09. 18:10

Japán és macedón rajzpályázaton is érmet nyertek a kecskeméti diákok – galériával

Dupla rajzpályázati sikert könyvelhet el ismét a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola. Csúzdi Szabó Erika művésztanár tanítványai a japán és a macedón nemzetközi rajzpályázaton is több érmet nyertek. A hétfő reggeli zászlófelvonásnál az iskolában vehették át érmeiket a gyerekek.

Sebestyén Hajnalka

Az iskolában vehették át az elismeréseket a gyerekek

Fotó: Bús Csaba

Az 53. Nemzetközi Japán Gyermekrajzpályázaton ezüst érmet kapott Tapolcsányi Dóra, Kovács Iringó, Meleg Zsófia, Miraglia Sofia, Ackermann Emil, bronz érmet Molnár Flóra Sára, Adler Kitti, Klein Fanni, Rittgasser Anna. A rajzpályázat a Pentel Írószer, a Japán Művészetoktatási Alapítvány, a Japán Külügyminisztérium, a Japán Oktatási, Kulturális, Sport és Tudományos és Műszaki Minisztérium támogatásával jött létre. 

A „Small Montmartre of Bitola” 42. Macedón rajzpályázaton is öregbítették az iskola hírnevét a Szent Imrés diákok. 71 országból 44 ezer alkotást küldtek be. A Szent Imrések közül arany minősítéssel díjazták Ba Aliz, Bujdosó Örs, Tóthalmi Anna alkotását. Ezen kívül az iskolának megítélték a Legjobb beküldött gyűjtemény kitüntető címet. További oklevelet vehetett át négy tanuló: Soós Lilla Klára, Ritgasser Anna, Varga Márton és Szabó Janka.

Csúzdi Szabó Erika művésztanár a tanórákon túl heti két órában a grafika szakkörön is képzi a fiatal tehetségeket. Sikerrel, melyet minden évben rangos nemzetközi és hazai díjak sokasága fémjelez. Jelenleg is éppen újabb két rajzpályázatra készíti össze az alkotásokat, az idei tanév japán rajzpályázatára, illetve a ménteleki iskola Madaras pályázatára az Állatok napja alkalmából.

– Nagyon büszke vagyok minden tanítványomra, nemcsak tehetségesek, de meg is becsülik az alkotói munkájukat. Odaadással, elhivatottsággal, kitartással készítik a képeket, különböző technikák ötvözésével. A leggyakrabban a család, a gyermek, az állatok, a környezetvédelem az a téma, ami megihleti őket. A képeik sokszor tükrözik a szeretetet, a mindennapi élet boldog pillanatait. A legtöbb alkotás a grafika szakkörön készül, de akadnak órai munkák is. A szakkör iránt nagyon nagy az érdeklődés, ebben a tanévben 78 diákot tanítok, mely nagyon jól eső pozitív visszajelzés a munkámra.

Az iskolai ünnepségen nemcsak a rajzversenyek díjazottait köszöntötték, gratuláltak a sporttehetségeknek is.

Az Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság megyei döntőjében Fiú távolugrás II. helyezett lett Wertheim-Huszár Zsombor, Földvári Milán, László Kolos, Szűcs Levente és Csikós Alex. Ugyanebben a felállásban Fiú váltó 10 x 200 méteren III. helyezést értek el.

A Lány kislabdadobásban II. helyen végzett: Szeverényi Gréti, Kovács Iringó, Füzesi Anna Zsuzsa , Marton Jázmin és Futó Blanka. A Lány váltó 10 x 200 m III. helyezést szerzett: Szeverényi Gréti, Füzesi Anna Zsuzsa, Szabó Beatrix, Pereczes Hanna Virág, Marton Jázmin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában