Találkozó

2023.10.02. 14:08

Hetven éve érettségizett gimnazisták találkoztak Kiskunfélegyházán – galériával

Hetven éve érettségizett öregdiákok találkozóját tartották a hétvégén Kiskunfélegyházán, a Desperado Étteremben. Az egykori Szent László Gimnázium – ma Móra Ferenc Gimnázium – diákjaiból álló osztály volt az első, amely már négy évfolyamos rendszerben tanult – tudtuk meg dr. Marschalek Györgynétől, a találkozó szervezőjétől. Elmondta, 1949-ben negyvenhárman kezdték meg a tanévet és 1953-ban érettségiztek. Nagyon sok tehetséges diák járt az osztályukba, nem csak Félegyházáról, hanem a környező településekről is. A jó képességű tanulók közülük sokan sokra vitték.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Megtudtuk, hogy bár az osztálynak négy év alatt több osztályfőnöke is volt, nagyon összetartó közösséggé kovácsolódtak. Ezt bizonyítja az is, hogy elmúlt hetven esztendőben szinte minden évben tartottak osztálytalálkozót. Sajnos, a jubileumi hetvenedik találkozóra már sokan egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljönni és sokan már nem is élnek – mondta a főszervező. 

A jubiláló diákokat dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc Gimnázium egykori diákja, jelenlegi igazgatója is köszöntötte. A jeles alkalomra emléklapot is ajándékozott az egykori Mórás diákoknak. 

A jó hangulatú találkozón előkerültek a régi fényképek, melyek segítettek felidézni a gimnáziumi évek emlékezetes történeteit. A megsárgult képek sok-sok mosolyt varázsoltak az egykori Szent László Gimnázium diákjainak arcára, akik ugyan nem tagadhatják le, hogy hetven éve jöttek ki az iskolapadból, de a megőszült hajkoronák és a ráncok ellenére lélekben újra ifjú gimnazistáknak érezhették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában