Adománygyűjtés

2023.10.03. 13:09

Az erdélyi testvérfalu játszóterére gyűjtenek Szankon

Nagygalambfalva és Szank barátsága még a rendszerváltoztatás előtt kezdődött, ami idővel testvértelepülési kapcsolattá alakult.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Küküllő-menti településen – Kányádi Sándor költő szülőfalujában – nemrégiben sok-sok társadalmi munkában elkészült a „Várféle”, melynek tornyából megcsodálható a szépséges táj. Nos, ide álmodtak egy játszóteret a helybéliek, akik adományokat gyűjtenek, hogy megvalósíthassák elképzelésüket. A cél érdekében harminc „nagykövetet” is kineveztek, akik egyike Varga Ferencné, Szank polgármestere lett. Az erdélyi településen létrehozták a Villa Galamb Rák Tava Egyesületet, melynek közreműködésével október 8-ig várják az adományokat a játszótér költségeihez. Varga Ferencné „gyalogló nagykövet” vezetésével október 8-án 18 órától a szanki piactérre várják mindazokat, akik egy egy kilométeres gyalogtúrát tesznek, részvételükkel is jelezve, hogy támogatják a nagygalambfalvi játszótér megvalósulását.

Adományt befizetetni az alábbi bankszámlaszámon lehet: OTP Bank IBAN RO90OTPV261000207775RO13-megjegyzésbe bele kell írni: „Fuss Neki”+Varga Ferencné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában