Állattartás

2023.10.04. 11:00

Az állatvédelemről tanultak a kunszállási óvodások az állatok világnapján

Az állatok világnapja alkalmából az Argosz Állatvédő Egyesület munkatársai és kutyusai látogattak el a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsődébe szerdán. Az iskola vezető kiképzője Szabó Attila és munkatársa, Jakubekné Rusznyák Zsuzsanna négylábú barátaikkal érkeztek: Márcust a labradort, Elit, a mentett keverék kutyát és Cassiát a csehszlovák farkaskutyát vitték vendégségbe a gyerekekhez.

Vajda Piroska

A helyes állattatásról is tanulhattak a gyerekek

Fotó: Beküldött fotó

A játékos foglalkozás célja az állatvédelemmel kapcsolatos szemléletformás volt, amit nem lehet elég korán kezdni – vallja az kunszállási óvoda vezetője, Horváthné Gellért Emőke. 

Tőle megtudtuk, hogy a foglalkozáson szó volt a megfelelő házi kedvenc kiválasztásán keresztül, az állatokról való helyes gondoskodáson túl az alapvető kellékek beszerzéséről, a helyes és felelős állattartásról. Beszéltek a munka- és segítőkutyákról és arról, hogy hogyan érdemes megközelíteni egy idegen kutyát. A foglalkozás során hallott tudnivalókat a gyerekek nyomtatott formában is megkapták, így otthon szüleikkel, testvéreikkel is át tudják beszélni ezt a fontos témát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában