Összefoglaló

2023.10.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Egy traktor és egy személyautó ütközött össze Mélykúton, a Széchenyi utcában.

A státusztörvényről, illetve arról, hogy milyen változtatásokat jelent a jövőben a pedagógusok és a technikai dolgozók számára az új szabályozás, Kajtár Hajnalka, a Pedagógusok Bács-Kiskun Vármegyei Szakszervezetének vármegyei elnöke tájékoztatta hírportálunkat.

Az elmúlt évben több mint 15 ezer olyan közlekedési baleset volt, mely feltehetően elkerülhető lett volna egy megfelelő látáskorrekcióval. A WHO szerint: 2050-re a világ társadalmának fele rövidlátó lesz. Többek között ezekről is szólt Imre Annamária, a kecskeméti Trend Optika optometristája a Gong Rádió Mai téma című műsorában.

Egy családi ház udvaráról lopott kerékpárokat a kecskeméti férfi. A rendőrök percekkel a bejelentés után kiszúrták az ellopott kerékpárt, ám azzal épp a tolvaj közlekedett az egyik utcában, ezért a nyomába eredtek, és elfogták.

Kedd délelőttre mind a 31 497 szavazókörben összeszámlálták a lengyelországi parlamenti választás voksait.

Közel 300 millió forintos beruházás valósult meg a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Bajai Szent Rókus Kórházban elnevezésű projekt sikeresen lezárult. Európai uniós és hazai költségvetési forrásból újult meg a kórház gasztroenterológiai rendelése és bővült az intézmény képalkotó diagnosztikai szolgáltatásainak köre.

A Sziládys Öregdiákok Baráti Köre ünnepi közgyűlésén emlékezett meg Szilády Áron református Gimnázium újjáalakulásának 30 évvel ezelőtti eseményeiről. Az öregdiákok mellett erre az alkalomra meghívták az 1993-ban indult 4 és 6 évfolyamos osztályok diákjait és osztályfőnökeit is.

A jármű-fiatalítási program következő lépcsőjében 160 darab korszerű, környezetkímélő, szóló kivitelű autóbusz érkezhet a Volánbuszhoz. A járműveket a közlekedési vállalat több ütemben, a jelenlegivel megegyező vagy kedvezőbb áron rendelheti meg a közbeszerzési eljárás első szakaszában kiválasztott beszállítóktól a következő három évben, folyamatosan emelve a személyszállítási szolgáltatás színvonalát.

Zöldmezős beruházás révén új, többfunkciós és modern épületegyüttesbe költözött a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskemét katasztrófavédelmi kirendeltsége és hivatásos tűzoltó-parancsnoksága. Az európai uniós forrásból megépített komplexum a vármegyeszékhely tűzoltóinak és hivatali dolgozóinak a kor kihívásainak megfelelő, komfortos, korszerű, gazdaságosan üzemeltethető és környezetbarát munkahelyet biztosít. Az új, 5300 négyzetméteres tűzoltólaktanyát kedden adták át.

A legfontosabb, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak.

Tápai Szabina régi álma vált valóra azzal, hogy műsorvezető lett. A húga főszereplésével futó Szingli vagy svindli háttérműsorát vezeti. Most saját szerelmi életéről is mesélt kicsit.

A Neumann János Egyetem CAMPUS-án dr. Áder János, volt köztársasági elnök tartott előadást kedden. A Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumának elnöke megdöbbentő számokkal tartotta fenn közönsége figyelmét.

Jakabszálláson az LKW Fuvar Kft. háromszázmilliós beruházást hajt végre ezekben a hónapokban. A komplex technológia fejlesztés eredményeként a jövőben a cég kapacitása és a gyártási hatékonysága 30-40 százalékkal javulhat. A részletekről Katona László ügyvezető-tulajdonos hétfőn a sajtónyilvános projektbemutatón adott számot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában