Wojtyla Barátság Központ

2023.10.09. 15:42

A kecskeméti kórház vezetői látogattak el a népkonyhára – galériával

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója és dr. Horváth Zsolt orvosigazgató látogatott el hétfőn a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba. A népkonyhára járó szegények sok érdekességet megtudhattak a kórház életéről, emellett szűrésvizsgálatokon is részt vehettek.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Gondos Miklós és Horváth Zsolt együtt kereste fel a Wojtyla Házat

Fotó: Bús Csaba

A sorsközösség tagjai már a reggeli óráktól kérhettek egészségügyi szűréseket – immár sokadjára – az Ölelő Kéz Alapítvány jóvoltából, dr. Fáy Andrásné elnök szervezésében. Cserényi Mária és Oroszné Papp Ildikó szegények sokaságának mérte meg koleszterinszintjét, vérnyomását, vércukorszintjét. Szükség esetén hasznos tanácsokat adtak számukra. 

Ebéd előtt érkezett meg az intézménybe dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója és dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Wojtyla részéről elhangzott: bíznak benne, hogy a korábbi főigazgató, a tavaly elhunyt dr. Svébis Mihályhoz hasonlóan dr. Gondos Miklós is mindig odafigyel majd rájuk, hatalmas empátiával és szeretettel fordul feléjük. 

A beszélgetés további részében dr. Gondos Miklós hangsúlyozta: nagyon fontosak a szűrővizsgálatok, melyeket a kórház munkáját is támogató Ölelő Kéz Alapítvány és az egyház is rendszeresen végez. Ma, amikor világviszonylatban nehéz helyzetben van az egészségügy, ezen szűrések is a betegek érdekeit szolgálja. 

A főigazgató megosztotta tapasztalatait az elmúlt bő egy évről. 2022 júliusától neveztek ki a kórház élére. Korábban Budapesten dolgozott. A munkatársaknak köszönhetően sikerült gyorsan beilleszkednie. Nagyon pozitívan értékelte, hogy Kecskemét városában olyan nagy mértékű összetartás van, amilyet a fővárosi intézményekben eddig nem tapasztalt. Ráadásul a kecskeméti vállalkozók is erőn felül próbálnak segíteni a kórháznak.

Ezt követően a kérdésekre válaszolva elmondta: keresik a lehetőségét, hogy újra legyen a kórházban állandó urológiai ellátás, az egynapos sebészet épületébe újabb, más területeket is érintő műtétekkel szeretnék bővíteni a palettát, hamarosan megnyithat az új nővérszálló és a belgyógyászati osztály tovább bővül. 

A népkonyha hétfői szeretetebédjét Dr. Gondos Miklós, dr. Horváth Zsolt és Zsarnay István magánszemélyként ajánlotta fel a szegényeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában