XI. Őszi Izsáki Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor

2023.10.12. 12:07

A határon túlról is érkeztek művészek az izsáki alkotótáborba – galériával

Tizenhárom művész részvételével zajlik a XI. Őszi Izsáki Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor. A résztvevők az ország több településéről, hárman pedig Erdélyből érkeztek, hogy tovább csiszolgassák tudásukat.

Gulyás Sándor

Mindenki olyan témában alkot, ami megihleti

Fotó: Gulyás Sándor

– Táboruk tizennégy éve indult a település néhai polgármestere, Mondok József biztatására. Kezdeményezésemet az önkormányzat, néhány helyi és nem izsáki cég, illetve magánszemély anyagilag is támogatta. Tizenegy év alatt negyvenöt ismert művész fordult meg az őszi alkotóműhelyben – mondta el hírportálunk érdeklődésére Ziegler Németh Ferenc táborvezető.

A tábor lényege és értéke az alkotói szabadságban rejlik. Mindenki olyan témát választ, jelenít meg, ami megihleti. –  Az alkotótábor életében az a legfontosabb, hogy színvonalas legyen. Idén is olyan művészek gyűltek itt össze Izsákon, akik több éve, évtizede a pályán vannak, amit csinálnak, azt jól csinálják. Különböző technikákban alkotnak, sorra születnek az akvarell-, az akril-, az olaj- és a pasztel képek. Véleményt nem mondunk egymás munkáiról, csak ha azt kifejezetten kéri valaki – hangsúlyozta Ziegler Németh Ferenc festőművész.

Ziegler Németh Ferenc és az erdélyi  Angyal Anikó Asloviciu 
Fotó: Gulyás Sándor

A hagyományoknak megfelelőn a művészek két-két képet adnak a tábor részére, amit a szponzorok kapnak meg a felajánlott támogatáshoz mérten. Az őszi alkotóműhely zárókiállításán egy összegzést láthatnak az érdeklődők a tizenhárom alkotó munkáiból. A tárlatnak az izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház ad helyet szombaton. A vendégeket 16 órakor dr. Bozóky Imre polgármester köszönti. A kiállítást Árvai Zoltán a Magyar Televízió M5 csatornája, Librettó kulturális műsorának műsorvezetője nyitja meg. Közreműködnek az izsáki Sárfehér Néptánc Együttes tagjai. A tárlat október végéig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

Az idei alkotóműhely művészei: Angyal Anikó Asloviciu, Balogh József Zsolt, Buday Mihály, Cakó Ferenc, Harsányi Zsuzsanna, Gécseg András, Kalas András, Mezei Andrei, Papp Gábor, Salamon György, Suhaj Zoltán, Tömpe Emőke és Ziegler Németh Ferenc.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában