Helvécia

2023.10.24. 13:50

A Feketeerdői iskolások sokoldalú tehetségek

A helvéciai Feketeerdői iskolások méltó műsorral emlékeztek meg az 56-os hősökről a nagyközségi ünnepen. A történelmi eseményeket a 7–8. osztályosok idézték fel a művelődési ház színpadán.

Sebestyén Hajnalka

Achív-felvétel

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Feketeerdői Általános Iskolában ez elmúlt hetekben nagyon sok eseményen, programon vettek részt a tanulók. A napokban megtartott 56-os megemlékezésen színpadra léptek a 7–8. osztályos tanulók, valamint egy negyedikes diák. Az ünnepségen részt vett Balogh Károly polgármester és Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző. Ünnepi beszédet mondott dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

Az elmúlt hétvégén többen csatlakoztak a helvéciai örömtekeréshez is, mellyel a Kiskőrösi út leaszfaltozását köszönték meg.

A hatodik osztályosok egy felejthetetlen hetet töltöttek el Hetényegyházán, a Vackor Vár Erdei Iskolában. A program a KEFAG Zrt. jóvoltából valósulhatott meg. Az alsósoknak egy kis kulturális csemegével kedveskedtek: A kis herceg című előadást nézték meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Az iskola életében a sport fontos szerepet kap. Ismét megszervezték az Feketeerdős éjszakai túrát, melyet ismét nagy érdeklődés kísért. 229 résztvevő vállalta a kihívást, és teljesítette a hét kilométeres távot. Ezzel pedig a Feketeerdő túrák 2012-től tartó történelmében a legnagyobb létszámú túrája lett. A programot Kisházi Ákos és Illés Tibor testnevelők szervezték meg.

Végül még egy sportsikerről adhattak számot

A lakiteleki Hungarikum Ligetben a Disc Golf kupán öt iskola tanárai és tanulói mérték össze ügyességét. A Feketeerdősök közül Bohoda Milán eső helyen végzett a IV. korcsoportos egyéni versenyben, Mészáros Levente pedig mindössze egyetlen ponttal követve második helyezett lett. A III. korcsoportban szétlövés után Dinnyés László 4., Strausz Zoltán 5. helyezést szerzett. A pedagógusok között Illés Tibor 2. helyezett lett, két ponttal elmaradva a győztestől. Az összesített pontok alapján az iskola megnyerte a versenyt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában